Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Persbericht: één platform voor alle onlineopleidingen GO! volwassenenonderwijs

17 juni 2024
Affiche GO! Academy Meisje Met Kat Rh
Een nieuw platform helpt cursisten kiezen uit het gevarieerde aanbod van onlineopleidingen die de tien Centra voor Volwassenenonderwijs van het GO! te bieden hebben. De CVO’s bundelen hun krachten én hun aanbod op de nieuwe website, GO! Academy, waar iedereen die wil bijleren via afstandsonderwijs zich kan informeren, oriënteren en meteen kan inschrijven. Online leren, offline groeien via GO! Academy.

Meteen inschrijven via GO! Academy

Op zoek naar een onlinecursus boekhouden, programmeren of ondernemerschap? Naar een taalopleiding via afstandsonderwijs? De websites van verschillende Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO's) afschuimen en vergelijken, dat is vanaf nu verleden tijd. De tien CVO’s van het GO! stemden hun aanbod op mekaar af en lanceren nu één platform met al hun opleidingen in afstandsonderwijs: GO! Academy. Via de GO! Academy kan iedereen zich informeren, oriënteren en meteen inschrijven. De website www.goacademy.be bundelt honderden cursussen. Alle cursussen zijn voor minstens 75 procent via afstandsonderwijs te volgen. Wie zijn traject succesvol afrondt, behaalt een officieel (deel)certificaat of diploma.

“Met de GO! Academy bundelen wij onze middelen en expertise op het vlak van digitaal afstandsonderwijs op maat van de cursist. Wie specifieke vaardigheden wil bijschaven of professioneel een nieuwe richting uit wil, krijgt zo via één centraal platform toegang tot een breed opleidingsaanbod”, aldus projectcoördinator Willem Willems. "Zo zetten wij in op laagdrempelig en kwalitatief onderwijs met een sterke focus op digitale competenties. Dat verbetert ook de kansen van onze cursisten op de arbeidsmarkt.”  

Baanbrekende samenwerking

De GO! Academy is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen de tien CVO’s van het GO! en de centrale diensten van het net. Naast het digitale platform met aanbod afstandsonderwijs, werden door de CVO’s expertisehubs opgericht waarbinnen ze onderling kennis en ervaring uitwisselen. Zo kunnen de centra hun aanbod voor het digitale platform nog meer op mekaar afstemmen en optimaliseren.

Het project werd gefinancierd met Edusprongmiddelen die de Vlaamse Regering voor het volwassenenonderwijs vrijmaakte binnen het relanceplan Vlaamse veerkracht.  

Tekenen voor online onderwijskwaliteit

De tien CVO’s engageren zich bij het lanceren van de GO! Academy expliciet om een kwalitatief aanbod te garanderen. Alle CVO-directeurs ondertekenden het ‘charter voor online onderwijskwaliteit’, waarmee ze hun schouders zetten onder een innovatief aanbod aan diplomagerichte en kwalificerende opleidingen, zich engageren om onderling samen te werken en expertise uit te wisselen en om in te zetten op toegankelijkheid en inclusie. De centra streven er onder meer naar om kandidaat-cursisten voldoende te informeren, cursussen op te zetten met een duidelijke en herkenbare structuur, interactie met en betrokkenheid van cursisten te optimaliseren en effectief digitaal lesmateriaal te ontwikkelen.

Pagina delen

Surf naar de GO! Academy

Heb je een vraag?

Persdienst - 02 790 95 35

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.