Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Oproep deelname wedstrijd Girls Leading in Science

16 oktober 2024
Girls Wedstrijd
Girls Leading in Science (GirLS) is een initiatief van BeWiSe (Belgian Women in Science) met als doel jongeren, vooral meisjes, in het secundair onderwijs te motiveren om een wetenschappelijke of technische studierichting of carrière te overwegen. Geef jij je leerlinges dat duwtje in de rug op weg naar een toekomst in de wetenschappen?

GirLS is een wedstrijd georganiseerd door BeWiSe (Belgian Women in Science) met als doel jongeren, en dan vooral meisjes, in het secundair onderwijs te motiveren om een wetenschappelijke of technische studierichting of carrière te overwegen. 

De editie van 2025 is zonet gelanceerd. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen. 

Preselectie

Er is eerst een preselectie van de video-inzendingen waarin de leerlingen een wetenschappelijk project voorstellen als antwoord op een van deze 2 vragen: 'Wat doet je dromen in de wetenschappelijke wereld?’ en 'Welk wetenschappelijk of technologisch project zou je graag ontwikkelen?' Deadline voor de video-inzendingen is 31 januari 2025. 

Finale

Nadien volgt de finale op 12 maart 2025. Tijdens de finale worden leerlingen verdeeld in teams van 5 leerlingen, die samen een wetenschappelijke uitdaging in het kader van een opgelegd thema moeten proberen op te lossen.
De deelnemende teams moeten bestaan uit 2 tot 5 leerlingen, onder leiding van een LEERLINGE, van het 5e of 6e jaar secundair Nederlandstalig of Franstalig onderwijs.

Eerste prijs

De leerlingen van het winnende team krijgen het inschrijvingsgeld voor het eerste jaar hoger onderwijs in een STEM-studierichting terugbetaald.

eer informatie over de wedstrijd vind je op Girls Leading in Science - BeWise.

PS Wordt een team uit jouw school geselecteerd straks? Laat het dan weten aan de redactie via redactie@g-o.be

 

Pagina delen

Heb je een vraag?

Stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.