Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Verbindend en herstelgericht werken
Als leraar, leerlingbegeleider, zorgcoördinator of leidinggevende krijg je ongetwijfeld te maken met uitdagend of problematisch gedrag in de klas of op school. Het kan een flinke uitdaging zijn om hier effectief op te reageren en een positieve verandering te bewerkstelligen. Gelukkig is er een bewezen methode die werkt: de verbindende en herstelgerichte aanpak. Bevlogen lesgever Martijn Debonnet leert je de praktische toepassingen van verbindend en herstelgericht werken. Deze aanpak combineert het bieden van structuur met ondersteuning, waardoor de verantwoordelijkheid altijd komt te liggen waar ze hoort. Debonnet spreekt vanuit de praktijk en reikt vanuit zijn rijke ervaring met herstel en verbinding handvatten aan waarmee je meteen aan de slag kan.
Opbouw van de opleiding
Tijdens de eerste lesdag op 26 november ontdek je waar uitdagend en extreem gedrag vandaan kan komen en wat het verschil kan maken in jouw onderwijscontext. Deze toepassingen zijn geschikt voor zowel gewoon als buitengewoon basis- en secundair onderwijs.
De tweede lesdag eind januari is een terugkomdag. Er is voldoende tijd om ervaringen te delen en in te zoomen op de obstakels en problemen die je tegenkomt bij het implementeren van deze manier van werken. Samen met de andere deelnemers ga je op zoek naar oplossingen en versterk je elkaar.
Neem deze fantastische kans om je vaardigheden als leraar te versterken en een positieve impact te maken in je klas. Tijdens deze opleiding leer je gepast reageren op grensoverschrijdend gedrag vanuit herstelgericht denken en zie je op welke manieren je in jouw context een mentaliteitswijziging op gang kan brengen om herstelgericht te handelen.
Deze vorming kan je gerust apart volgen, maar maakt wel deel uit van een drieluik rond herstel en verbinding waar telkens ingezoomd wordt op een bepaald onderdeel. Je bent ook van harte welkom op de andere twee vormingen waar verbinding centraal staat.
Praktische informatie
Wanneer?
Dinsdag 26 november 2024 en vrijdag 24 januari 2025
Waar?
Hendrik Consciencegebouw (Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel)
Voor wie?
Leraren, opvoeders, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders en leidinggevenden