Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Leerlingenbegeleiding als hefboom voor kwaliteitsvol onderwijs
Het strategisch plan GO! 2030 en het ambitieplan benadrukken het belang van kwaliteitsvolle leerlingenbegeleiding. Niet als aparte zorg, maar als integraal onderdeel van kwaliteitsvol onderwijs. Dit is in het GO! continuüm vertaald naar grote mate van inclusie, waarbij de leerlingenbegeleider een sleutelfiguur is. Niet alleen een bruggenbouwer tussen klasvloer & beleid, maar ook tussen zorg & leerwinst en tussen team & externe partners.
Je leert... :
- samen met directie en beleidsteams een planmatige aanpak uittekenen ingebed in het bredere schoolbeleid;
- een visie op leerlingenbegeleiding ontwikkelen, implementeren en evalueren binnen de schoolcontext;
- noden in kaart brengen, data analyseren en vertalen naar concrete acties;
- hoe je een coachende rol opneemt;
- collega’s begeleiden in het versterken van brede basiszorg en verhoogde zorg.
Vanuit de klas naar het beleid: een gedeeld engagement
Als leerlingenbegeleider draag je als verbindende factor in een team bij aan kwaliteitsvol onderwijs. Je bent de motor achter professionele leergemeenschappen en draagt bij aan de GO! mindset: hoge verwachtingen voor elke leerling, door een cultuur van samenwerking, reflectie en groei. Zo is leerlingenbegeleiding een integraal onderdeel van het kwaliteitsbeleid op school.
Een opleiding die versterkt en verbindt
De opleiding is hybride en sterk praktijkgericht. Je werkt aan een schooleigen opdracht, verdiept je in actuele thema’s zoals inclusie, door data ondersteund werken & effectieve communicatie en wisselt ideeën & ervaringen uit met anderen uit het werkveld.
Op het einde van het traject is er een nieuw onderdeel: de verdiepingsdag. Je kiest zelf een thema waarin je verder wil groeien, afgestemd op je schoolcontext en eigen leerbehoeften.
Samen bouwen aan sterke leerlingenbegeleiding
Leerlingenbegeleiding is geen randactiviteit maar een kernopdracht. De samenwerking tussen scholen, CLB’s, leersteuncentra, ouders en leerlingen zorgt mee voor een schoolcultuur waarin samenwerking, reflectie en hoge verwachtingen centraal staan.
Met de juiste ondersteuning en opleiding kan jij die rol met vertrouwen opnemen — als bruggenbouwer tussen team en beleid, tussen leerling en leerwinst.
De opleiding leerlingenbegeleiding in het secundair onderwijs start op 17 oktober, maar inschrijven kan nu al; via deze link!
Praktische info
Wanneer? 17 oktober.
Waar? Hybride / Huis van het GO!.
Voor wie? Leerlingenbegeleiders in het secundair onderwijs.