Voorkeuren
Cookies
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Laat je leerlingen kennismaken met het vak van slager in 'De Week van de Slager’

14 november 2025
Week Van De Slager Rh
Laat je leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar (bao) kennismaken met de wereld achter de slagerstoonbank tijdens 'de Week van de Slager’ van 23 tot 27 februari 2026. In samenwerking met lokale slagerijen en slagerijscholen krijgen leerlingen de kans om een bezoek te brengen en het vak van dichtbij te beleven.

Tijdens de ‘Week van de Slager’ zetten alle onderwijsverstrekkers samen met Comeos, Fenavian, VLAM, FEBEV en de Landsbond van Ambachtelijke Slagers het slagersambacht in de kijker. Alle lagere scholen in Vlaanderen worden uitgenodigd om leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar te laten kennismaken met de wereld achter de toonbank.

Waarom deze actie belangrijk is

België staat internationaal bekend om zijn kwalitatieve vleesproducten en rijke voedingscultuur. De Belgische vlees- en voedingsindustrie is niet alleen een economische pijler, maar ook een belangrijke werkgever in ons land. Van productie tot verwerking en verkoop: duizenden mensen zetten zich dagelijks in om voeding van topkwaliteit te leveren, met respect voor traditie, vakmanschap en duurzaamheid. 
 
Binnen deze sector speelt de Vlaamse ambachtelijke slager een unieke rol. Met lokale specialiteiten, persoonlijke service en een diepgewortelde kennis van het vak, is de slagerij een toonbeeld van ambacht en kwaliteit. Deze expertise verdient het om doorgegeven te worden aan nieuwe generaties. 
 
Daarom zijn secundaire scholen met een slagerijopleiding van onschatbare waarde. Ze leiden jongeren op tot vakmensen die het ambacht levend houden en bijdragen aan de toekomst van een sector die blijft evolueren. Door leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs kennis te laten maken met het beroep van slager, willen we hen inspireren en laten proeven van een toekomst vol mogelijkheden. 

Praktische informatie

Wat? 
Een bezoek aan een zelfstandige slagerij of een slagerijschool in jouw buurt, waar leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar (basisonderwijs) op een interactieve manier kennismaken met het slagersberoep en zelf een eenvoudig vleesgerechtje leren bereiden. 
 
Wanneer? 
Tijdens de Week van de Slager: van maandag 23 tot vrijdag 27 februari 2026. 
 
Voor wie? 
Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van lagere scholen in Vlaanderen. 
 
Hoe deelnemen? 
Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze inschrijvingslink. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 december 2025. 
 
Via deze link kan je de foto’s en het ondersteunend (les)materiaal van de vorige editie bekijken. 

Pagina delen

Heb je een vraag?

of mail naar info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat het GO! zoal doet? Dat kan! Schrijf je in om de GO! nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf je in

Welkom op
Go Pro

of
Niet aanmelden

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in GO! gebruikersbeheer. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.