Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Hoe GO! Clever zijinstromers een stevige impuls geeft

19 mei 2024
240522_Hoe GO! Clever zij-instromers een ferme boost geeft
GO! Clever, het unieke opleidingscentrum van GO! scholengroepen Brussel, SCOOP en UN!K, werkte samen met Erasmushogeschool Brussel een verkorte educatieve bachelor uit die zijinstromers in het onderwijs met sterke bagage aan de start doet verschijnen.

Vorig schooljaar sloegen de drie scholengroepen de handen in elkaar om een gezamenlijk professionaliseringsaanbod uit te werken voor alle medewerkers van hun instellingen. “Samen leren vanuit goesting, verbinding en meesterschap, daar staan we voor,” zo luidt de missie van GO! Clever. Opleidingen vertrekken er gewoonlijk vanuit de expertise die al binnen de instellingen van de scholengroepen aanwezig is, met het idee dat lesgevers uit eigen rangen het meest vertrouwd zijn met de context waarin hun collega’s werken. Maar soms wordt ook over het muurtje gekeken om knowhow en ervaring te delen en te vermenigvuldigen. Zo ook in het geval van Erasmushogeschool Brussel (EhB).

IJzersterke samenwerking om zijinstromers klaar te stomen

Sinds dit schooljaar loopt een samenwerking met EHB om zijinstromers op te leiden tot leerkrachten basisonderwijs voor scholen binnen de regio waarin GO! Clever actief is. Eind augustus organiseerden ze een gezamenlijke driedaagse bootcamp voor de studenten die op 1 september startten met de Verkorte Educatieve Bachelor Lager Onderwijs én tegelijk in hun nieuwe job op school. Zo stonden deze kersverse leerkrachten met een pak handige tips, bruikbare tools en de nodige basiskennis aan de start.

Een lerarenopleiding op maat van de student

Nathalie Brunelle ging begin dit schooljaar aan de slag als zijinstromer in GO! basisschool De Weg-Wijzer in Evere. Een lerarenopleiding volgen terwijl je werkt en een gezin hebt, het is geen evidentie. Maar het flexibele traject van GO! Clever en EhB maakte het voor haar een haalbare kaart. De intense begeleiding van de opleidingsverantwoordelijke bij EhB en de aanvangsbegeleider en directeur op school was hierbij van in het begin een grote en waardevolle steun. In de video zie je Nathalie aan het werk in het eerste leerjaar van GO! basisschool De Weg-Wijzer. En zeg nu zelf, is dit een enthousiaste leerkracht of niet?

 

Gelieve de marketing cookies te accepteren om dit inhoudsitem te kunnen bekijken.

 

Meer informatie over GO! Clever

Wil je meer over GO! Clever en de opleidingen en trajecten die ze organiseren en begeleiden? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Communicatie en kennisdeling - 02 790 93 00

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.