Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

GO! atheneum Eureka is Klassewerkplek 2024

13 mei 2024
Atheneum Eureka Is Klassewerkplek 2024
Klassewerkplek is ontstaan in Nederland als antwoord op de hoge uitstroom van leerkrachten. Na een lange carrière als IT-ondernemer stapte oprichter Paul Baan over naar het onderwijs, als meester Paul op een basisschool. Met die combinatie aan ervaringen besloot hij een in de zakenwereld effectief instrument voor behoud van medewerkers om te buigen naar een methode die past binnen het onderwijs. De organisatie heeft intussen ook oog voor scholen in Vlaanderen. En GO! atheneum Eureka in Torhout blijkt een ware klassewerkplek te zijn.

Erkenning voor hoog werkplekgeluk

Onlangs ontving GO! atheneum Eureka het label ‘Klassewerkplek 2024’.
Directeur Kelly Everaert is gelukkig (en ze is niet de enige in haar team): ‘Klassewerkplek gaat jaarlijks in alle lagen van het onderwijs op zoek naar díe scholen waar werkgeluk het hoogst is. Er zijn maar 4 scholen in heel Vlaanderen die deze titel kregen en wij zijn daar één van. Het is een erkenning die we als team vol trots aanvaarden. Dit is een stimulans voor onze goede werking.’

Inspirerende omgeving

In GO! atheneum Eureka ligt de focus op actueel onderwijs dat traditionele sterktes combineert met innovatie, bij zowel de leerlingen als de leerkrachten. De schoolvisie, gebaseerd op drie pijlers, leidt tot een hoge mate van werkgeluk bij het team.
Kelly Everaert: ‘Die pijlers zijn rijk leren, coachen en connecteren. Ze helpen ons om kernwaarden zoals respect, vertrouwen en engagement centraal te zetten. We creëren ruimte voor een professionele houding die elk lid van ons schoolteam  - maar ook elk leerling op onze school - ten goede komt.’
 
Klassewerkplek vat het resultaat daarvan mooi samen: ‘een school waar studenten overgaan en docenten blijven zitten!'

GO! atheneum Eureka maakt deel uit van GO! scholengroep !mpact en binnen die scholengroep wordt volop ingezet op ‘Great Places to Work’, werkplekken waar aandacht is voor het welbevinden, en de ontplooiing van het schoolteam door onder andere kennisdelen, samenkomen, opleidingen… Algemeen Directeur van !mpact Pieter De Winne daarover: ‘Mijn hartelijke felicitaties aan GO! atheneum Eureka. Gezien het belang dat wij binnen scholengroep !mpact hechten aan werkplekgeluk ben ik supertrots op deze motiverende erkenning!'

Pagina delen

Heb je een vraag?

Stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.