Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

De kijk van Koen: en nu aan de toekomst werken

10 juni 2024
240611 Kartonnen Stembus Met Kwaliteitslabel
Nu de verkiezingen achter de rug zijn, rekent het GO! erop dat er spoedig een nieuwe Vlaamse Regering in het zadel zit. Een regering die werk maakt van een vooruitstrevend onderwijsbeleid met aandacht voor gelijke kansen.

Beste GO! collega,

Nu de verkiezingen van zondag 9 juni achter de rug zijn mogen de affiches en slogans weer naar de zolder verdwijnen. Na de verkiezingen volgt het belangrijkste werk voor onze nieuwe politieke vertegenwoordigers: samen aan een beloftevolle en stabiele toekomst bouwen. Het GO! rekent erop dat een nieuwe Vlaamse Regering spoedig in het zadel zal zitten om werk te maken van een beleid waarin onderwijs een belangrijk aandeel heeft. Wat ons betreft: hét belangrijkste aandeel, want kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen vormt de basis voor een welvarende samenleving waarin de kenniseconomie een vooraanstaande rol speelt.

Het GO! rekent er ook op dat de verkozen beleidsmakers de emanciperende rol van het onderwijs erkennen en daarom gelijke onderwijskansen bovenaan de agenda zetten. Maar werkelijk gelijke onderwijskansen vragen om voldoende leerkrachten en om degelijke schoolgebouwen. Een hedendaags personeelsstatuut, regelgeving voor een flexibele school- en arbeidsorganisatie en voldoende infrastructuurmiddelen moeten daarom een absolute prioriteit zijn. Daar is haast bij, want de huidige situatie is onhoudbaar voor alle leerlingen, leraren en directeurs die in moeilijke omstandigheden elke dag het beste van zichzelf geven.

Tot slot rekent het GO! er eveneens op dat het pas samengestelde Vlaams Parlement en de aankomende Vlaamse Regering ons onderwijsnet als een favoriete partner beschouwen. Dat ze het GO! steunen in zijn grondwettelijke opdracht om neutraal en kwaliteitsvol onderwijs in heel Vlaanderen aan te bieden. Het Gemeenschapsonderwijs is tenslotte het onderwijs van én voor de Vlaamse Gemeenschap.

Koen Pelleriaux
Afgevaardigd bestuurder

Pagina delen

Heb je een vraag?

David Janssens - 02 790 95 25

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.