Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Deze unieke methode, ontwikkeld door muziekdocent Patrick Meuldijk, richt zich op non-verbale communicatie en biedt een veilige ruimte om contact te maken, ontspanning te vinden en meer bewust te worden van het lichaam.
Wat maakt BiM zo bijzonder?
Bij BiM ligt de focus op kleine signalen: de blik van een kind of jongere, een beweging richting geluid of een ontspannen sfeer. De BiM-activiteiten nodigen uit tot indirecte actie-reactie-interacties die bijdragen aan sensorische informatieverwerking, ontspanning en een positief lichaamsbewustzijn. Voor veel kinderen met een ernstige mentale beperking kan deze benadering een eerste stap zijn in het ervaren van contact en interactie, zonder dat taal nodig is. Door muziek en geluid kunnen deze kinderen en jongeren de wereld op een andere manier ervaren. Het gebruik van eenvoudige instrumenten en kleine bewegingen maakt deze methode toegankelijk en bruikbaar in heel veel contexten, zonder complex of duur materiaal.
Voor wie is deze vorming bedoeld?
Deze tweedaagse vorming is waardevol voor iedereen die werkt met kinderen en jongeren met ernstig mentale beperkingen zoals leraren, begeleiders, paramedici, therapeuten en verzorgenden. BiM helpt je beter af te stemmen op de unieke behoeften van deze kinderen en jongeren en biedt concrete handvatten om hen te helpen ontspannen en contact te maken met hun omgeving en begeleiders.
Wat kun je verwachten?
Ervaar zelf de kracht van BiM'en en ontdek je hoe je BiM-activiteiten direct kunt toepassen in jouw werkcontext. Na dag 1 heb je de kans het geleerde in jouw eigen context uit te testen. Op dag 2 verdiep je verder met feedback, supervisie, nieuwe ideeën van de lesgever en deel je ervaringen met de groep.
Praktische informatie
Wanneer?
Vrijdag 14 februari en donderdag 3 april
Waar?
Huis van het GO! (Willebroekkaai 36, 1000 Brussel)
Voor wie?
Leraren, begeleiders, paramedici, therapeuten, verzorgenden
Afbeelding @ BiM-werkwijze