Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Beleven in Muziek (BiM): Muzikale magie voor een diepere verbinding met elke leerling

17 november 2024
Voeten in een cirkel waarover verschillende slingers bewegen.
Ga mee op deze muzikale ontdekkingsreis en zie hoe je met eenvoudige materialen en instrumenten een wereld van verschil kunt maken voor kinderen en jongeren met ernstige mentale beperkingen. Maak contact zonder woorden en help hen om de wereld te ervaren via muziek. Ontdek de BiM-methode in deze tweedaagse PBD-GO! vorming met Patrick Meuldijk.

Deze unieke methode, ontwikkeld door muziekdocent Patrick Meuldijk, richt zich op non-verbale communicatie en biedt een veilige ruimte om contact te maken, ontspanning te vinden en meer bewust te worden van het lichaam.

Wat maakt BiM zo bijzonder?

Bij BiM ligt de focus op kleine signalen: de blik van een kind of jongere, een beweging richting geluid of een ontspannen sfeer. De BiM-activiteiten nodigen uit tot indirecte actie-reactie-interacties die bijdragen aan sensorische informatieverwerking, ontspanning en een positief lichaamsbewustzijn. Voor veel kinderen met een ernstige mentale beperking kan deze benadering een eerste stap zijn in het ervaren van contact en interactie, zonder dat taal nodig is. Door muziek en geluid kunnen deze kinderen en jongeren de wereld op een andere manier ervaren. Het gebruik van eenvoudige instrumenten en kleine bewegingen maakt deze methode toegankelijk en bruikbaar in heel veel contexten, zonder complex of duur materiaal.

Voor wie is deze vorming bedoeld?

Deze tweedaagse vorming is waardevol voor iedereen die werkt met kinderen en jongeren met ernstig mentale beperkingen zoals leraren, begeleiders, paramedici, therapeuten en verzorgenden. BiM helpt je beter af te stemmen op de unieke behoeften van deze kinderen en jongeren en biedt concrete handvatten om hen te helpen ontspannen en contact te maken met hun omgeving en begeleiders. 

Wat kun je verwachten?

Ervaar zelf de kracht van BiM'en en ontdek je hoe je BiM-activiteiten direct kunt toepassen in jouw werkcontext. Na dag 1 heb je de kans het geleerde in jouw eigen context uit te testen. Op dag 2 verdiep je verder met feedback, supervisie, nieuwe ideeën van de lesgever en deel je ervaringen met de groep.  

Praktische informatie

Wanneer?

Vrijdag 14 februari en donderdag 3 april

Waar?

Huis van het GO! (Willebroekkaai 36, 1000 Brussel)

Voor wie?

Leraren, begeleiders, paramedici, therapeuten, verzorgenden

Schrijf je hier in!

Afbeelding @ BiM-werkwijze

Pagina delen

Heb je een vraag?

PBD-GO! Opleiding en vorming - 02 790 96 96
Sanne Vanhellemont - 0495 86 00 58

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.