Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Instructiefilms

​Op deze pagina vind je een aantal instructiefilms over veiligheidsthema's.

Ergonomie in het onderwijs

Prof. Bernadette Timmermans gaf tijdens de infodagen (2019) van de Gemeenschappelijke preventiedienst een overzicht van de mogelijke stemproblemen bij onderwijsmedewerkers. Daaren koppelt ze enkele eenvoudige tips en remediëringsvormen, maar vooral ook preventiemaatregelen.
Bekijk hier de integrale opname (+-45 min.).
 

Veiligheid in de houtwerkplaats 

De Gemeenschappelijke preventiedienst en de pedagogische begeleidingsdienst organiseren samen een vorming voor leerkrachten Houtbewerking en hun Hiërarchische lijn.

De instructiefilm is door beide diensten (GPD en PBD) gemaakt en is geregisseerd door dhr. Johan Dehandschutter i.s.m. GO! atheneum Zelzate en Essen:

'Veiligheid in de houtwerkplaats deel 1'  en vervolg  'Veiligheid in de houtwerkplaats deel 2'  

Het is niet alleen een tool voor leerkrachten, ook voor de leerlingen en cursisten Houtbewerking is dit een meerwaarde voor hun opleiding.
Met dit instrument willen we de kwaliteit van ons onderwijs verbeteren en in het bijzonder het aantal ernstige ongevallen in deze sector verminderen. 
 

Risicopreventie en verzekeringen 

Tijdens de infodagen (2015) van de Gemeenschappelijke preventiedienst gaf Ethias een uiteenzetting over risicopreventie en verzekeringen. Bekijk hier de integrale opname van de presentatie.

foto presentatie Patrick.png