Zorg ervoor dat je een up-to-date persbestand ter beschikking hebt. Zo win je veel tijd ten tijde van een crisis.
Regionale perscontacten, regionale medewerkers van kranten & audiovisuele media kan je via het stads-/gemeentebestuur opvragen. Selecteer enkel die publicaties die relevant zijn voor jouw nieuws; dus geen lifestyle- of jongerenmagazines als het over een tragische gebeurtenis gaat.
Zorg ervoor dat je van alle perscontacten minstens het telefoonnummer (evt. gsm) en e-mailadres hebt.
Vul je persbestand voortdurend aan op basis van de contacten die je hebt met journalisten: voeg commentaren toe over hun visie t.o.v. je onderwijsinstelling, update hun gegevens… Vul ook tijdens de crisis je persbestand voortdurend aan met de gegevens van nieuwe journalisten die om informatie vragen zodat zij automatisch op de hoogte worden gehouden van de evolutie van de crisis.
Push or pull?
Maak steeds de overweging of je een persbericht wil pushen (actief verspreiden) of enkel ter beschikking houdt als reactie op persvragen. Je wil je crisis immers niet groter maken door alle media proactief te informeren. Twijfel je over je aanpak? Je mag altijd contact opnemen met de persverantwoordelijke van het GO!: Nathalie Jennes, 0494 48 38 26.
Indien je te maken hebt met een ernstige crisis maar geen tijd hebt om persbestand op te stellen, en je vindt het aangewezen om het nieuws wereldkundig te maken, dan kan je jouw bericht versturen naar het persagentschap Belga, dat het op zijn beurt verspreidt: redactie@belga.be.
Gebruik: perslijst opstellen, perslijst
Documenten
Jouw contactpersoon
Nathalie Jennes
pers- en communicatieverantwoordelijke, StafdienstenWillebroekkaai 36, 1000 Brussel