Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Extra: verhoog de online visibiliteit van jouw school via Google

Huis van het GO! op GoogleHet is voor zoveel mensen tegenwoordig zo vanzelfsprekend geworden: “Nood aan informatie over iets? Ga naar Google”. Je typt je zoekterm in op Google.be en hup, tientallen zoekresultaten verschijnen. Vaak met de contactgegevens van relevante instanties er onmiddellijk bij.

Of, je bent onderweg naar ergens en je wil nog even het adres checken? Googelen maar en in geen tijd zie je de adresgegevens op je laptop of smartphone. Het vertonen van deze gegevens gebeurt echter niet automatisch.

Hier komt 'Google Mijn Bedrijf' op de proppen. Google Mijn Bedrijf zijn de bedrijfsvermeldingen die Google van jouw bedrijf (winkels, verenigingen, restaurants… en dus ook scholen) laat verschijnen wanneer een iemand zoekt naar jouw school of een gelijkaardige organisatie of naar een term die verband houdt met jouw school. Volgens Google zelf is "Google Mijn Bedrijf een gebruiksvriendelijke tool waarmee bedrijven en organisaties hun online aanwezigheid kunnen beheren." Een goede manier dus om ook de online visibiliteit van jouw school te vergroten!

Als je jouw school wil toevoegen aan Google Maps, Google Zoeken (de zoekrobot) en andere Google-services, moet je zo'n Google Mijn Bedrijf-vermelding maken. Of, als die vermelding al eerder gemaakt is, toegang krijgen tot deze bestaande vermelding. Een Google Mijn Bedrijf-vermelding is gratis en in te stellen via enkele eenvoudige stappen.

Download nu de handleiding Google Mijn Bedrijf in 4 stappen.