Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

PLG Kwaliteitsontwikkeling Bubao Oost

Een PLG (Professionele leergemeenschap) is een vorm van collegiaal leren waar gewerkt wordt in een vaste groep, tijdens meerdere bijeenkomsten, rond een gezamenlijk thema. Welk deze thema’s zijn, wat de inbreng van de deelnemers is, ... wordt bij aanvang van de PLG met de vaste deelnemers besproken. 

In deze professionele leergemeenschap 'Kwaliteitsontwikkeling in het buitengewoon Basisonderwijs' worden doelbewust kennis en ervaringen uitgewisseld over een bepaald kennisgebied. 

 
Deze groep geeft de mogelijkheid om kennis te delen en te leren van elkaar. Zo krijg je dankzij de andere deelnemers een ruime blik, een 'helikopterzicht'. Participeren in een professionele leergemeenschap kan een nieuwe dynamiek teweegbrengen: het bevordert expertise uitwisseling en innovatief denken.  

Een collega van de begeleidingsdienst treedt op als procesbegeleider en staat in voor het goede verloop van het overleg. Ze levert, in samenspraak met de deelnemersgroep, te bespreken thema’s en vult aan met bijkomende (beleidsmatige) info.  

 
Een professionele leergemeenschap komt een aantal keer per schooljaar samen. Het aanbod, locatie en data  van deze ontmoetingsmomenten wordt gezamenlijk met de deelnemers bepaald.  
 
Afhankelijk van het thema kan aan deelnemers worden gevraagd om aspecten van de eigen werking voor te stellen of worden (in overleg met de deelnemers) externe sprekers uitgenodigd.    

Praktisch

Schrijf je individueel in
Individuele prijs: €0

Doelstellingen

  • De deelnemers komen tot inhoudelijke uitdieping van gezamenlijk bepaalde thema’s. 

  • De deelnemers ontwikkelen nieuwe inzichten door uitwisseling van ervaringen, reflectie en samenwerking. 

  • De deelnemers bouwen aan een professioneel netwerk onder collega’s. 


 

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.