Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Een PLG (Professionele leergemeenschap) is een vorm van collegiaal leren waar gewerkt wordt in een vaste groep, tijdens meerdere bijeenkomsten, rond een gezamenlijk thema. Welk deze thema’s zijn, wat de inbreng van de deelnemers is, ... wordt bij aanvang van de PLG met de vaste deelnemers besproken. Op basis van de agenda is er ook de mogelijkheid om extra mensen uit je centrum mee uit te nodigen.
In deze professionele leergemeenschap 'coördinatoren NT2' worden doelbewust kennis en ervaringen uitgewisseld over een bepaald kennisgebied.
Deze groep geeft de mogelijkheid om kennis te delen en te leren van elkaar. Zo krijg je dankzij de andere deelnemers een ruime blik, een 'helikopterzicht'. Participeren in een professionele leergemeenschap kan een nieuwe dynamiek teweegbrengen: het bevordert expertise uitwisseling en innovatief denken.
De collega’s van de begeleidingsdienst treden op als procesbegeleider en staan in voor het goede verloop van het overleg. Zij leveren, in samenspraak met de deelnemersgroep, te bespreken thema’s en vullen aan met bijkomende (beleidsmatige) info.
Een professionele leergemeenschap binnen het volwassenenonderwijs komt doorgaans drie tot vier keer per schooljaar samen. Het aanbod van deze ontmoetingsmomenten wordt gezamenlijk met de deelnemers bepaald.
Afhankelijk van het thema kan aan deelnemers worden gevraagd om aspecten van de eigen werking voor te stellen of worden (in overleg met de deelnemers) externe sprekers uitgenodigd.
Mogelijke thema’s zijn bv. Uitwisselen rond evaluatiepraktijk, aanbod via open modules, online lesgeven en evalueren, organisatie van de vakgroepwerking, kwaliteitsontwikkeling, implementatie van de NT2-test,...
Praktisch
donderdag 16 januari 2025, van 9u30 tot 16u00
PLG VWO coördinatoren NT2
Hendrik Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel
Wegbeschrijving
Doelstellingen
De deelnemers komen tot inhoudelijke uitdieping van gezamenlijk bepaalde thema’s.
De deelnemers ontwikkelen nieuwe inzichten door uitwisseling van ervaringen, reflectie en samenwerking.
De deelnemers bouwen aan een professioneel netwerk onder vakcollega’s.
De deelnemers versterken hun vakgroepwerking door de inzichten mee te nemen naar het eigen centrum.
Lesgever
Bossaert Sarah
Sarah Bossaert werkt sinds 2017 bij PBD-GO! als pedagogisch begeleider volwassenenonderwijs.
Na haar opleiding Germaanse filologie behaalde ze aan de VUB een doctoraat rond taal, gender en onderwijs. Ze werkte als leerkracht Engels en NT2 (Nederlands aan anderstaligen) in een CVO en als beleidscoördinator diversiteit en gelijke kansen in de afdeling Beleid en strategie van het GO!.
Als pedagogische begeleider is ze naast schoolontwikkelaar ook vakinhoudelijk betrokken bij de opleidingen vreemde talen en NT2. Daarnaast is ze in het team volwassenenonderwijs betrokken bij een aantal overkoepelende thema’s als evaluatie, inclusie en onderwijskundig beleid,… Sinds september 2023 biedt ze ook een aanbod aan voor OKAN.