Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Mentaal welzijn in het onderwijs

Leerlingen brengen vaak onuitgesproken emoties met zich mee in de klas van thuis of op de speelplaats. Ontdek in deze interactieve workshop hoe je als leerkracht signalen kunt opvangen wanneer leerlingen zich minder goed in hun vel voelen en leer hoe je tactisch strategieën kunt inzetten om hun snel gehoord te laten voelen en hun situatie hierdoor te verbeteren. Hoewel we al snel denken aan intensieve therapeutische methodes, kunnen kleinere minder ingrijpende interventies ook al een verschil maken wanneer we er vroeg bij zijn.

Via korte inleefoefeningen en praktische scenario’s leren we in deze workshop met leerlingen op een laagdrempelige manier communiceren. Als we weten wat wel en niet binnen de rol van leraar kunnen doen kunnen we ook actie koppelen aan signalen die we snel snappen.


In deze workshop ga je dieper in op het mentale welzijn van je leerlingen maar ook van jezelf, want in je zoektocht om te helpen, kan je ook wel eens jezelf uit het oog te verliezen. Ook daar besteden we vandaag aandacht aan. 

We stellen een preventieve manier van werken aan je voor, met heel praktische tips die dadelijk toepasbaar zijn in je klaspraktijk. We maken tijd om uit te wisselen over wat we weten en niet weten.

Want weten wat je niet weet helpt je soms om iets beter te begrijpen.

Net wat je nodig hebt?

Van harte welkom in deze vorming! 

Praktisch

1
vrijdag 14 februari 2025, van 9u30 tot 16u00
Mentaal welzijn in het onderwijs

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
Wegbeschrijving

Doelstellingen

  • Je kan –op maat -praten met je leerlingen over psychische problemen aan de hand van een aangereikt kader.

  • Je kan de voor- en nadelen van psychiatrische diagnoses geven en toelichten.

  • Je reflecteert over hoe jouw eigen kennis over en attitude ten opzichte van psychische problemen een invloed heeft op jouw aanpak in de klas.

Lesgever

Vanparys Stefaan

Stefaan Vanparys is een gedreven ondernemer en ervaren begeleider in het onderwijs, met een passie voor effectieve communicatie en verbinding, zowel in persoonlijke interacties als via digitale kanalen zoals e-mail.

Stefaan streeft ernaar om complexe communicatietips te vereenvoudigen en praktisch toepasbaar te maken, zodat je er meteen mee aan de slag kan in je dagelijkse werkzaamheden.

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.