Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Verbinding als antwoord op collectief tegen-gedrag

In sommige klassen loopt alles gesmeerd, en in andere gaat het keer op keer fout. Soms is het erg moeilijk om het opnieuw werkbaar te krijgen. Soms zijn leerlingen ook heel verschillend en zitten ze toch samen. Dat is niet zo eenvoudig voor de leerkracht.

Ook in sommige teams gaat het keer op keer fout. Ook daar is het niet gemakkelijk terug in een goede werkatmosfeer te raken. Soms verschillen de teamleden heel erg van visie, en moeten ze toch samenwerken. Dat is niet zo eenvoudig voor de leidinggevende.

Hoe gaan we hier best mee om? In groep bestraffen, of mensen individueel zwaar aanpakken leveren niet het gewenste resultaat op, vaak integendeel.

De verbindende of herstelgerichte aanpak werkt wél, omdat je hierbij inzet op én structuur bieden én ondersteunen, en de verantwoordelijkheid altijd komt te liggen waar ze hoort.

Tijdens de eerste lesdag ervaar je wat de praktische toepassingen in je instelling kunnen zijn bij uitdagende groepen leerlingen, maar ook bij de samenwerking met je team, met ouders en met externen. De toepassingen zijn geschikt voor het gewoon- en buitengewoon basis- en secundair onderwijs, en voor internaten

De tweede lesdag is een terugkomdag. We nemen de tijd om elkaar te beluisteren en in te zoomen op de obstakels en problemen in de praktijk, bij het implementeren van deze visie van verbinding in onze instelling.

Praktisch

1
donderdag 30 januari 2025, van 9u30 tot 16u00
Verbinding als antwoord op collectief tegen-gedrag

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
Wegbeschrijving

2
dinsdag 18 maart 2025, van 9u30 tot 16u00
Verbinding als antwoord op collectief tegen-gedrag

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
Wegbeschrijving

Schrijf je individueel in
Individuele prijs: -

Doelstellingen

  • Je kunt de principes van herstelgericht denken concrete vormen geven die passen bij je collega's, leerlingen en ouders.
  • Je kan gericht ondersteunen en structuur bieden vanuit herstelgericht denken.
  • Je ziet op welke manieren je in je instelling een mentaliteitswijziging op gang kunt brengen om herstelgericht te handelen.

Extra informatie

Deze nascholing maakt deel uit van een drieluik rond Herstel en Verbinding (telkens 1 lesdag + een terugkomdag). Van harte welkom op de andere twee nascholingen. Inschrijven kan via volgende links:

Verbinding als methodiek bij weerstand

Oplossingsgericht omgaan met problematisch en uitdagend gedrag


Broodjes inbegrepen.

Lesgever

Debonnet Martijn

Martijn Debonnet is leerlingenbegeleider in Athena Campus Heule en werkt daar, als eerste school in Vlaanderen sinds 2002 met herstelgerichte methodieken. Hij deelt zijn jarenlange ervaring en geeft je een weelde aan praktische tips. Hij is gecertificeerd trainer in Restorative Practices door het IIRP. 

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.