Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Leerprocessen stimuleren vanuit je zintuigen

Soms zijn we ons niet bewust van  het effect van prikkelverwerking, ook sensorische informatieverwerking of sensorische integratie genoemd. We vergeten al eens dat elke mens constant bezig is met het waarnemen en verwerken van informatie. Kinderen met een (complexe) hulpvraag zijn niet altijd sterk in communicatie, wat het extra moeilijk maakt om hen te 'lezen', zeker wanneer je bv slechts af en toe in een klas komt, bv als bijzondere leerkracht.

Deze nascholing helpt jou en je leerlingen op weg om elkaar zo optimaal mogelijk te begrijpen!

We krijgen per seconde miljoenen prikkels binnen. Daarin moeten we vaak een keuze maken.  Als het goed loopt, merken we daar niets van.       

Maar wat als dit niet zo vlot verloopt en het te veel of te weinig geprikkeld geraken ons en onze leerlingen onrustig maakt?                                   

Dan kan het moeilijk worden te weten wat nu de goede en gepaste actie is.

Als leerkracht of begeleider bij leerlingen met complexe hulpvragen staan we dagelijks voor de uitdaging om het vertrouwen te krijgen van je leerlingen, het kind of de jongere die je begeleidt. Door het ontdekken van de sensorische noden van je leerlingen, kan je nog  zinvoller met hen in interactie gaan.

Als jij dit wil aanpakken wanneer je als (bijzondere) leerkracht, opvoeder, paramedicus, verzorgende of zelfs als vervanger in een klas komt met specifieke noden, komt kennis en inzicht in de prikkelverwerking goed van pas en is deze workshop echt iets voor jou!

Praktisch

1
vrijdag 21 maart 2025, van 9u30 tot 15u30
Leerprocessen stimuleren vanuit je zintuigen

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
Wegbeschrijving

Schrijf je individueel in
Individuele prijs: €90

Doelstellingen

  • Je krijgt inzicht in de werking en invloed van de verschillende zintuigen die belangrijk zijn bij zintuiglijke prikkelverwerking
  • Je verwerft kennis over onder- en overprikkeling en de invloed op gedrag
  • Je krijgt handvaten over hoe je dit kan aanpakken
  • Je leert hoe je gericht informatie kan opzoeken i.v.m. prikkelverwerking die tegemoet komt aan de noden van je leerlingen
  • Elkaar inspireren rond concrete casussen uit het werkveld van de deelnemers

Extra informatie

Een lunchbroodje is voorzien.

Lesgever

Adriaenssens Inge

Als ergotherapeute heb ik me verder gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking. Het is voor mij een belangrijke basis in mijn werk met kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten, begeleiders, … Van hier uit kan ik achter gedrag kijken en naar wat de boodschap van dit gedrag is. Meer informatie kan je vinden op www.prikkelsomtegroeien.be

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.