Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Verbindend mailen voor secretariaatsmedewerkers

Het programma Verbindend Mailen is de oplossing voor medewerkers die overweldigd worden door hun mailbox en de administratieve taken die erbij horen.

In deze online training leer je hoe je efficiënter kunt omgaan met e-mails en hoe je communicatief krachtige e-mails kunt schrijven. Onmisbare vaardigheden in het onderwijs.

Als je je vaak afvraagt welke toon je in een e-mail moet aanslaan om je boodschap goed over te brengen en als het heen-en-weergemail je stress bezorgt, dan is deze vorming precies wat je nodig hebt.

Je leert de dos en don'ts van schriftelijke communicatie via e-mail en je krijgt alternatieven aangereikt die specifiek zijn voor de onderwijssector.

Met Verbindend Mailen leer je hoe je efficiënt kunt communiceren en tijd kunt besparen. Je krijgt tips en tricks om belangrijke e-mails op een professionele manier af te werken en je leert hoe je de bedoelde boodschap juist en efficiënt overbrengt.

Je ontwikkelt een beter gevoel voor wat verbindend werkt en wat niet en je voelt je sterker in het omgaan met moeilijke mails.

Deze cursus is geschikt voor alle onderwijsniveaus en voor verschillende functies, zoals secretariaatsmedewerkers en opvoeders.

Deel 1

1. Je ontdekt hoe je e-mails kunt gebruiken om effectiever te communiceren met ouders, studenten en andere stakeholders. Door het verbeteren van je communicatievaardigheden kan je de betrokkenheid van deze groepen vergroten en hun vertrouwen in jou en de school versterken.

2. Je leert hoe je zeer veel tijd kunt besparen met functies die je al kent maar ook mogelijke functies waarvan je je minder bewust was.

Deel 2

1. Je leert hoe je e-mails kunt gebruiken om problemen op te lossen en conflicten op te lossen in het onderwijs. Door je communicatie te verbeteren en effectief te onderhandelen, kan je de efficiëntie van de school verbeteren en de productiviteit verhogen.

2. Je ontwikkelt een beter begrip van de impact van schriftelijke communicatie in het onderwijs en hoe je deze impact kunt beïnvloeden. Door het verbeteren van je communicatievaardigheden via e-mail kan je effectiever lesgeven, beter samenwerken met collega's en een positieve invloed hebben op de onderwijsomgeving als geheel.

3. Je leert omgaan met moeilijke mails en ervoor te zorgen dat je geen onnodige discussies, overbodige communicatie of lange extra telefoongesprekken meer hoeft te voeren.

Praktisch

1
donderdag 20 maart 2025, van 13u00 tot 16u00
Verbindend mailen voor secretariaatsmedewerkers

Webinar

2
dinsdag 01 april 2025, van 13u00 tot 16u00
Verbindend mailen voor secretariaatsmedewerkers

Webinar

Schrijf je individueel in
Individuele prijs: €100

Doelstellingen

 • Je leert efficiëntietips die je veel tijd en energie besparen
 • Je kan belangrijke mails een ‘finishing touch’ geven en met vertrouwen verzenden
 • Je krijgt een steeds beter gevoel over wat verbindend werkt en wat niet
 • Je voelt je sterker in het omgaan met moeilijke mails

Extra informatie

Volg je deze vorming samen met collega's? Zorg wel dat je elk een eigen computer hebt waarmee je inlogt en dat je je apart hebt ingeschreven. 

Ben je leidinggevende en lijkt deze vorming ook wel iets voor jou? We geven ook een sessie Verbinding mailen voor leidinggevenden, waar ook specifiek op jouw specifieke uitdagingen wordt ingegaan. 

Lesgever

Vanparys Stefaan

Stefaan Vanparys is een gedreven ondernemer en ervaren begeleider in het onderwijs, met een passie voor effectieve communicatie en verbinding, zowel in persoonlijke interacties als via digitale kanalen zoals e-mail.

Stefaan streeft ernaar om complexe communicatietips te vereenvoudigen en praktisch toepasbaar te maken, zodat je er meteen mee aan de slag kan in je dagelijkse werkzaamheden.

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.