Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Kennismaking met de draad van Vignero

Hoe kom ik meer te weten over ontwikkelingsstappen bij kinderen en hoe kan ik mij hier als leerkracht beter op afstemmen?

In deze webinar 'Het begin van de draad' zie je 'de draad als een metafoor die hierbij kan helpen. Het gaat om de emotionele ontwikkeling van kinderen  en hoe je bij opvoedingsproblemen kan terugvallen op de juiste verbinding, de juiste ‘draad’ om de hechting te versterken.

Tijdens het proces van 'groot worden' neemt de leerkracht het kind zodanig bij de hand dat het meer en meer leert om verder te kunnen zonder de altijd aanwezige leidende en beschermende hand. Bij sommige kinderen is er echter een kwetsbare plek in de draad die deze groei symboliseert. Vaak samenhangend met ontwikkelingsproblemen of een meer problematische opvoedingssituatie.

Het model van de draad wil de begeleider|leraar|andere zorgfiguur helpen om een goede afstemming te zoeken met de cliënt|de leerling.  

Het is de bedoeling een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen in gesprekken met elkaar en met de ouders. Een vertaling van ‘Wat is er geweten over ontwikkeling?’ naar ‘wat betekent dit voor een begeleider, leerkracht of ouder, en hoe gaat deze hier mee om?’

Door de sociaal emotionele ontwikkeling heel visueel te maken en te benoemen in eenvoudige taal versterk je de verbinding en vereenvoudig je de communicatie. Deze manier van verhelderend samen na te denken over de noden van een kind helpt ook om de zorgvragen te formuleren naar een individueel handelingsplan toe.

Katrijn Van Acker loodst jullie tijdens deze webinar in 3 uur door de methodiek. Een ideale opfrissing of kennismaking met de draad van Vignero en zijn mogelijkheden in je eigen context.

Praktisch

1
vrijdag 24 januari 2025, van 13u00 tot 16u00
Kennismaking met de draad van Vignero

Webinar

Schrijf je individueel in
Individuele prijs: €55

Doelstellingen

 • Je wordt getriggerd om anders te kijken naar je leerlingen.
 • Je bent helemaal mee met het verhaal van deze methodiek en zijn doelstellingen.
 • Je ontdekt hoe je deze methodiek als leerkracht kan gebruiken in communicatie en handelen in je eigen context.

Lesgever

Van Acker Katrijn

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.