Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Wendbaar in denken en doen: verandertraject GO! Pacheco

Pagina delen

GO! atheneum Brussel stond in januari 2023 voor een grote uitdaging: verhuizen met alle leerlingen en leerkrachten naar de Pacheco-site. Een gloednieuw gebouw in hartje Brussel tot leven wekken met één en hetzelfde uniek pedagogisch project voor kinderen van 0 tot 18 jaar (crèche, basis- en een secundaire school). In het gebouw zijn er geen klassieke klaslokalen meer, wél grote leerruimtes met aangrenzende instructielokalen. En dat is anders en ongekend voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Deze nieuwe situatie vraagt een andere manier van denken, werken en organiseren.

Directeur Kim Waeyenberghe vertelde hoe zij deze verandering samen met haar team en de hele school ervaren heeft. Je krijgt zicht op hoe GO! Pacheco het pedagogisch-didactisch concept uittekende, vormgaf en implementeerde. Op de moeilijke keuzes die ze soms moesten maken, maar ook op de sleutels tot succes die Kim ervaren heeft in dit groots verandertraject. Het is een verhaal van vallen en opstaan, met een volledig schoolteam, gebaseerd op een theoretische onderbouwing, namelijk het flexmodel VO van Alfred Van der Heijden. En vooral ook met veel wendbaarheid in denken en doen.

Heb je een vraag?

Communicatie en kennisdeling - 02 790 93 00

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.