Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

De onderwijsprofessional

onderwijsprofesional.pngHier zetten we een aantal GO! praktijken rond de onderwijsprofessional in de kijker. Regelmatig zullen hier andere voorbeelden in de schijnwerpers gezet worden. Hier staan deze kort beschreven, je vindt uitgebreide ID-fiches van deze en andere praktijken op Smartschool.


Abonneer je dus op de virtuele ruimte GO! 2030 in de praktijk
GO! De Prins Diest campus Antwerpsestraat
1B herbekeken - GO! De Prins in Diest werkt voor de B-stroom in de eerste graad met een team van leerkrachten die samen de leerlingen 2 jaar lang begeleiden. Ze werken regelmatig met meerdere leerkrachten in een klas, de leerlingen leren zelfstandig en volgens hun eigen ritme.
www.deprinsdiest.be 

GO! De Prins Dienst campus Boudewijnvest
PUB&ART en PopPub, de studierichting Publiciteit anders bekeken! Leerlingen van verschillende leeftijden zitten samen. Toch zijn ze niet tegelijk met hetzelfde vak bezig. De leerinhouden worden geïntegreerd en 'graadoverschrijdend' aangeboden, over de grenzen van de vakken en vakleerkrachten heen. Afgelijnde vakken en lessenroosters zijn vervangen door thema's met leerlijnen die de leerlingen moeten doorlopen. Cijferrapporten maken plaats voor doelenrapporten. 
www.deprinsdiest.be

GO! middenschool de Moerbei Moerbeke - Waas
GO! middenschool De Moerbei vond inspiratie bij Flanders Synergy en ondergaat een vernieuwingsproces. Ze zetten in op co-teaching, hanteren een nieuwe pedagogische aanpak in een vernieuwende infrastructuur. Diversiteit aanpakken vinden zij zeer belangrijk.
www.moerbei.be

GO! Campus De Brug Vilvoorde
In het GO! technisch atheneum Campus De Brug willen ze inspelen op de noden van de leerlingen. Ze betrekken leerlingen meer bij hun eigen leerproces en bevorderen het leren door feedback, feedforward en feedup. Een flexibele organisatie van de groepen ondersteunt de diversiteit van de leerlingen.
www.campusdebrug.be

GO! atheneum Geraardsbergen Agora
De leerkrachten van GO! atheneum Geraardsbergen werken zoveel mogelijk vakoverschrijdend. De leerlingen leren zelfgestuurd aan de hand van een weekplanning en aangepaste instructietijden. Leerkrachten nemen een coachende rol op.
www.ka-geraardsbergen.be

GO! atheneum Herzele 
De leerlingen van de eerste graad leren zelfgestuurd met een weekplanning en aangepaste instructietijden. Leerkrachten nemen een coachende rol op.
www.atheneum-herzele.be
https://kaz.be/kazklas/


Nieuws