Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

GO! logo

We reiken steeds twee versies van ons logo aan, één in het huisstijl GO! magenta (voor gebruik tegen een witte achtergrond) en één in het wit (voor gebruik tegen een gekleurde achtergrond). Je kan deze terug vinden als EPS-bestanden, die je enkel kunt openen met het programma Adobe InDesign, voor druk en een versie voor online gebruik.
 
We maken een onderscheid tussen eigen communicatiedragers (bijvoorbeeld: de affiche van de school) en dragers van partners (bijvoorbeeld: de affiche van een project dat het GO! ondersteunt). 
 
Wens je het logo te gebruiken voor een eigen communicatiedrager, dan mag je een van deze logo's gebruiken:
 
Voor drukwerk

Voor online gebruik

Voor sociale media

Als het GO! met een partner samenwerkt, dan mag je een van deze logo's gebruiken:
 
Voor drukwerk

Voor online gebruik


Richtlijnen gebruik GO! logo

De tekst in het logo moet altijd leesbaar blijven en daarom wordt het logo nooit kleiner gebruikt dan 30 mm breed. Het logo wordt altijd op een witte of gekleurde achtergrond geplaatst, nooit op een beeld of een niet-egale achtergrond. Dit belemmert de leesbaarheid.

Uitzondering: voor beelden op sociale media (Facebook, Twitter, YouTube, …) mag het logo zonder toegevoegde tekst gebruikt worden als een soort ‘stempel’. Zo draagt de foto of het ontwerp steeds het GO! logo zonder dat het beeld gestoord wordt door overlappende tekst. De stempel kan zowel in de witte als magenta versie gebruikt worden.

We hanteren ook de volgende twee basisregels:
  1. De grootte van het logo is 1/5 van de breedte van het ontwerp. Als het logo bij deze berekening kleiner wordt dan 30 mm, dan neem je 30 mm als logobreedte. Dit is vooral relevant wanneer het logo gebruikt wordt in combinatie met andere logo's om een samenwerkingsverband aan te geven, bijvoorbeeld onderaan op een affiche of in documenten van externe partners.
  2. Voorzie een marge die overeenkomt met 50% van de hoogte van de 'G' uit het logo, waarin niets geplaatst mag worden.

Dit mag niet:
  • Het lettertype veranderen.
  • Het logo in een kleur plaatsen die niet tot het GO! kleurenpalet behoort.
  • Elementen van plaats of grootte veranderen.
  • Lijnen laten lopen door het logo. Ook de lijnen te dicht tegen het logo plaatsen geeft een slordige indruk. Denk aan de marges.
  • Een achtergrond gebruiken waarop het logo niet leesbaar is.

Voor illustraties, zie de beknopte huisstijlgids.

Jouw contactpersoon

Communicatie en kennisdeling

Netbrede ondersteuning en ontwikkeling

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel