Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

ICT-coördinatoren

​Netwerk van ICT-coördinatoren per scholengroep

Binnen elke scholengroep zorgt een ICT-coördinator voor een goed beleid en een goede werking van alles wat met ICT te maken heeft. Binnen sommige scholengroepen is er slechts een coördinator, andere groepen kunnen dan weer op een kleine ploeg rekenen. Omdat ook die enkeling er baat bij heeft zijn kennis te delen en af te toetsen met collega's, is het netwerk van ICT-coördinatoren per scholengroep een absolute noodzaak.

Wie zit er in het netwerk?
Het netwerk bestaat, zoals gezegd, uit ICT-coördinatoren van de verschillende scholengroepen. Per scholengroep is er minstens één coördinator die deel uitmaakt van het netwerk. De ICT-manager van het GO!, Jan Buytaert, is de voorzitter van het netwerk.

Wat doet het netwerk?

Het netwerk deelt kennis en informatie omtrent processen, aanpak en organisatie van digitale media in de scholen/scholengroepen.
Hoe gaat dit in de praktijk?
Op regelmatige basis worden bijeenkomsten georganiseerd in het Huis van het GO!, op locatie in bedrijven, op scholen, etc. De opkomst is altijd zeer groot. Tijdens deze bijeenkomsten hebben de coördinatoren de mogelijkheid informatie uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Dit leidt enerzijds tot een meer coherent beleid over de verschillende scholengroepen heen en anderzijds tot samenwerkingen tussen de coördinatoren.