Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
AI weer een hype? Zeker niet. De wereld van generatieve AI staat niet stil en glipt meer en meer ons onderwijs binnen en zal daar ook blijven. Voor leidinggevenden en beleidsteams in scholen werpt dit belangrijke (beleids-)vragen op. Howest onderzocht de voorbije jaren hoe je rond AI een schoolbeleid kan uitstippelen. De PBD-GO! bleef niet achter: ook zij ontwikkelde ondersteunend materiaal en verkende de meerwaarde en risico’s in de praktijk in onderwijs via concrete onderzoeksvragen. Samen met partner Howest worden al deze bevindingen gedeeld in de vorming ‘AI in schoolbeleid’.
Wat leer je in deze vorming?
Na deze vorming:
- begrijp je wat AI is;
- heb je inzicht in de mogelijkheden van AI in onderwijs, maar ken je ook de risico’s;
- ken je de belangrijkste Europese en Vlaamse regelgeving;
- ga je naar huis met kapstokken om te werken aan een AI-beleid op jouw school en om een standpunt rond AI in te nemen;
- ken je het GO! Doel-TRICK-kader voor effectieve prompts;
- ken je het GO! gebruikskader en kan je het toepassen;
- ben je gemotiveerd en heb je de competenties om zelf op een doelgerichte manier aan de slag te gaan met generatieve AI-platforms zoals Copilot, Gemini en ChatGPT binnen jouw schoolvisie.
Voor wie is deze vorming en hoe schrijf je je in?
De vorming richt zich op directeurs, beleidsmedewerkers, (P)ICT-coördinatoren en leraren die willen werken aan een standpunt rond AI in hun school of centrum. Beginners, maar ook (al meer frequente) gebruikers van AI zijn welkom.
Deze vorming wordt twee keer georganiseerd en duurt telkens een volledige dag. Schrijf je in via de link van de sessie die voor jou past:
Honger naar meer?
Krijg je niet genoeg van AI? Schrijf je dan in voor de PBD-GO! appetAIsers: maandelijkse webinars die dieper ingaan op een aspect van AI. Of duik in onze AI-gids voor secundair onderwijs: hier krijg je de nodige handvatten om AI leerplangericht en GO! proof in te zetten in de klas en op school.