Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Oplossingsgericht omgaan met problematisch en uitdagend gedrag

10 november 2024
Scherven
Problematisch en uitdagend gedrag op school dwingen je in je omgang met leerlingen soms in een spreidstand. Kinderen en jongeren uiten problemen soms op een extreme manier en er wordt steeds meer naar de school gekeken voor een oplossing. Maar hoe pak je dit op een goede manier aan? Ontdek het op 26 november in deze PBD-GO! vorming!

Verbindend en herstelgericht werken

Als leraar, leerlingbegeleider, zorgcoördinator of leidinggevende krijg je ongetwijfeld te maken met uitdagend of problematisch gedrag in de klas of op school. Het kan een flinke uitdaging zijn om hier effectief op te reageren en een positieve verandering te bewerkstelligen. Gelukkig is er een bewezen methode die werkt: de verbindende en herstelgerichte aanpak. Bevlogen lesgever Martijn Debonnet leert je de praktische toepassingen van verbindend en herstelgericht werken. Deze aanpak combineert het bieden van structuur met ondersteuning, waardoor de verantwoordelijkheid altijd komt te liggen waar ze hoort. Debonnet spreekt vanuit de praktijk en reikt vanuit zijn rijke ervaring met herstel en verbinding handvatten aan waarmee je meteen aan de slag kan. 

Opbouw van de opleiding

Tijdens de eerste lesdag op 26 november ontdek je waar uitdagend en extreem gedrag vandaan kan komen en wat het verschil kan maken in jouw onderwijscontext. Deze toepassingen zijn geschikt voor zowel gewoon als buitengewoon basis- en secundair onderwijs.

De tweede lesdag eind januari is een terugkomdag. Er is voldoende tijd om ervaringen te delen en in te zoomen op de obstakels en problemen die je tegenkomt bij het implementeren van deze manier van werken. Samen met de andere deelnemers ga je op zoek naar oplossingen en versterk je elkaar.

Neem deze fantastische kans om je vaardigheden als leraar te versterken en een positieve impact te maken in je klas. Tijdens deze opleiding leer je gepast reageren op grensoverschrijdend gedrag vanuit herstelgericht denken en zie je op welke manieren je in jouw context een mentaliteitswijziging op gang kan brengen om herstelgericht te handelen.

Deze vorming kan je gerust apart volgen, maar maakt wel deel uit van een drieluik rond herstel en verbinding waar telkens ingezoomd wordt op een bepaald onderdeel. Je bent ook van harte welkom op de andere twee vormingen waar verbinding centraal staat.

Praktische informatie

Wanneer?

Dinsdag 26 november 2024 en vrijdag 24 januari 2025

Waar?

Hendrik Consciencegebouw (Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel)

Voor wie?

Leraren, opvoeders, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders en leidinggevenden

Schrijf je hier in voor deze tweedaagse opleiding!

Pagina delen

Heb je een vraag?

Sanne Vanhellemont - 0495 86 00 58
PBD-GO! Opleiding en vorming - 02 790 96 96

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.