Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Nieuw leerplandoel rond SC4 in het vak techniek
De start van het nieuwe schooljaar bracht ook nieuwe leerplannen met zich mee voor het eerste jaar secundair onderwijs. Ben je een leraar techniek, dan heb je waarschijnlijk al gehoord dat er een leerplandoel binnen sleutelcompetentie 4 (digitale competenties en mediawijsheid) voor de eerste keer specifiek gelinkt wordt aan het vak techniek: “De leerlingen ontwerpen doelgericht een digitaal en niet-digitaal algoritme volgens de principes van computationeel denken en debuggen het”. Meer concreet gaat het om de bouwstenen van digitale systemen en de principes van computationeel denken: decompositie, patroonherkenning, abstractie en algoritmen.
Computationeel denken in het vak techniek aan de hand van micro:bit
Hoe vertaal je dit doel als leraar techiek in jouw lessen? Hoe pak je dit best aan? De PBD-GO! helpt je op weg met een vormingstraject waar de micro:bit centraal staat. De micro:bit is een microcomputer met oneindig veel mogelijkheden. Of je nu richtingaanwijzers wilt installeren op je fiets, je eigen stappenteller wilt ontwerpen of een zelfrijdend autootje wilt programmeren. Na dit vormingstraject integreer je zonder moeite STEM en computationeel denken in je lessen techniek.
Vormingstraject met drie modules
Het volledige vormingstraject bestaat uit drie modules: twee fysieke sessies (telkens een halve dag) in het Huis van het GO! in Brussel en een korte derde online module van anderhalfuur. Voor dit traject doen we een beroep op de expertise van Brightlab.
Een overzicht van alle modules en mogelijke data vind je hier. Afhankelijk van je voorkennis kan je ervoor kiezen om een, twee of drie modules te volgen. We organiseren twee reeksen per module. De eerste reeks is al bijna volzet, dus schrijf je snel in!
Module 1: Werken met micro:bit: de basis – halve dag
Reeks 1 op 30 september 2024, reeks 2 op 16 oktober 2024 (telkens in de voormiddag)
Alle info en inschrijven via deze link.
Module 2: De micro:bit in jouw STEM-projecten - halve dag
Reeks 1 op 30 september 2024, reeks 2 op 16 oktober 2024 (telkens in de namiddag)
Alle info en inschrijven via deze link.
Module 3: Webinar computationeel denken a.d.h.v. micro:bit - 1,5 uur
Reeks 1 op 8/10/2024, reeks 2 op 21 oktober 2024
Alle info en inschrijven via deze link.