Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Nieuw: PBD-GO! Basecamp ICT-beleidsplan

21 juni 2024
Basecamp Rh
Wil jij je school volgend jaar klaarstomen voor de digitale toekomst, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, het gloednieuwe PBD-GO! Basecamp ICT-beleidsplan helpt je op weg. Keer terug naar de basis en ga op je eigen tempo van een visie naar een sterk ICT-beleidsplan!

De aanwezigheid van ICT en digitalisering zijn onomkeerbaar geworden in het onderwijs. Deze evolutie biedt heel wat kansen, maar gaat ook ontzettend snel. Bovendien is elke school anders en zijn doordachte keuzes de sleutel tot een sterke aanpak.

De PBD-GO! kiest er bewust voor om te starten bij de basis: een sterk ICT-beleidsplan. Wat kan ICT betekenen voor jouw school? Welke prioriteiten zijn er voor jouw team? Welke competenties primeren voor leraren en leerlingen? Het PBD-GO! Basecamp ICT-beleidsplan ondersteunt jou om een antwoord te vinden op al deze vragen. 

Start met een sterke basis 

Het PBD-GO! Basecamp ICT-beleidsplan biedt je online leermodules en vrijblijvende helpdesks aan om stapsgewijs werk te maken van een doordacht ICT-beleidsplan. Je vertrekt daarbij vanuit een goede beeldvorming van je eigen school. De schoolcontext is namelijk cruciaal in het opstellen van een ICT-beleidsplan.

Een mix van online leermodules en Helpdesks 

Je doorloopt de online leermodules volledig op je eigen tempo, samen met jouw team. Op verschillende momenten zullen er online helpdesks plaatsvinden, waar je vrijwillig op kan aansluiten. Deze sessies zijn aanvullend op de online leermodules en bieden je input en ondersteuning vanuit de PBD-GO! expertise rond schoolontwikkeling en digitale didactiek. 

Doorheen dit proces maak je werk van een ICT-visie voor jouw school, stel je prioriteiten en splits je deze op in haalbare deelplannen. Je kiest het aanbod dat bij de noden van jouw school past. Op deze manier vormt zich een meerjarenplan op maat van jouw school dat deze digitale revolutie hanteerbaar en behapbaar maakt voor jou en je team.

Aan de slag 

Klaar om aan de slag te gaan? Geniet eerst nog even van de zomer. In september wordt het PBD-GO! Basecamp ICT-beleidsplan gelanceerd. We houden je op de hoogte via deze nieuwsbrief. 

Heb je al een sterk ICT-beleidsplan en wil je graag een stap verder? In het PBD-GO! vormingsaanbod vind je ook heel wat andere vormingen terug rond digitalisering.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Eva Van Buggenhout

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Meer nieuws

Omgaan met agressie, pesten en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag en hoe reageer je hierop?

30 juni 2024

Vormings- en begeleidingsaanbod voor het deeltijds kunstonderwijs

Ben je leraar in het deeltijds kunstonderwijs? Of sta je als zorgcoördinator in voor leerlingenbegeleiding?

30 juni 2024

Laat jij je ook inspireren rond onderwijsloopbaanbegeleiding?

Op maandag 17 juni vormde een boeiende inspiratiedag het slotstuk van het project onderwijsloopbaanbegeleiding. Maar geen zorgen, PBD-GO!

30 juni 2024

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.