Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-11-2023

Aanpassingen voor ASS-leerlingen goed voor de hele klas

Enkele kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken voor je leerlingen met autismespectrumstoornissen (ASS) in de klas. Bovendien hebben ook andere kinderen vaak baat bij deze aanpassingen. Weten waar je je begeleiding en lesgeven kan aanpassen en dit ook toepassen kan cruciaal zijn in het welbevinden van je leerlingen waardoor je leerwinst optimaliseert.


Om tot een effectieve begeleiding te komen, vertrekken we vanuit de praktijkgerichte theorie van autisme. Door de wetenschap achter de denkwijze van kinderen met autisme te begrijpen, kunnen we inzicht krijgen in waarom je leerling bepaalde moeilijkheden ondervindt. Het doel is om deze theoretische kennis meteen toe te passen in je klaspraktijk, waardoor het begrip over autisme direct wordt vergroot. 

Schrijf je in voor een van de vormingen "Autisme in je klas"

Deze vormingen worden in de eerste plaats georganiseerd voor leraren, maar ook zorgcoördinatoren, BLIO's, leerlingbegeleiders en leerondersteuners of andere onderwijsprofessionals zijn van harte welkom. Tijdens deze vormingen ga je aan de slag met concrete voorbeelden uit jouw klaspraktijk en die van je medecursisten. Aan de hand van jouw materiaal of voorbeelden worden concrete tips aangereikt om de klaspraktijk te versterken en krijg je werkbare, autismevriendelijke opdrachten en settings. Na deze vorming begrijp je de leerervaring van kinderen met autisme ook beter.  

Daarnaast wordt ook ingezoomd op coachingstechnieken. Kinderen met autisme hebben vaak moeite om hun gedachten te uiten, keuzes te maken en gebeurtenissen correct weer te geven. Door gebruik te maken van eenvoudige coachingstechnieken leren leraren hoe ze op een soepele manier kunnen communiceren met hun leerlingen met autisme. 

Meer vormingen over autisme vind je in de vormingskalender.