Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
17-11-2023

Sidin.onderwijskiezer herwerkt

Onderwijskiezer ondersteunt laatstejaars secundair onderwijs bij hun studie- of beroepskeuze. De tool bestaat al een tijdje maar is zopas herwerkt. Met een actievere rol voor de leerlingen. De gloednieuwe versie is te bezoeken sinds 15 november. Ontdek het nieuwe aanbod.


Sidin.onderwijskiezer.be is de nieuwste tool om laatstejaars secundair onderwijs te helpen bij het maken van een studie- of beroepskeuze. Het doel is om leerlingen actief te betrekken bij hun keuzeproces. Hiervoor doorlopen ze zes keuzetaken, zoals opgenomen in de eindtermen van de derde graad.

Uitleg over elke keuzetaak vinden ze in een kort filmpje. Vragen en antwoorden stimuleren leerlingen om na te denken, informatie te verzamelen en in actie te treden.

Er is een unieke samenwerking met de digitale leeromgeving CLB Online, waar leerlingen per taak een deel van de vragenlijst 'Ik kies?!' kunnen invullen. Daarnaast vindt de leerling er ook een interesse- en een studiehoudingsvragenlijst. Hierdoor krijgen leerlingen inzicht in hun eigen keuzeproces.

Leerlingen kunnen inloggen op CLB Online met hun Leer ID. Zorg dat laatstejaarsleerlingen maximaal deze begeleidingstool kunnen benutten door hun Leer ID aan te maken.

Het hele schooljaar door kan je met de website aan de slag, niet enkel ter voorbereiding op de SID-in.

Voor keuzebegeleiders is er ondersteuning om met de zes keuzetaken aan de slag te gaan in de onderwijsloopbaanbegeleiding op school.

De vernieuwde tool is het resultaat van het project Keuzebegeleiding SO-HO-AM, in samenwerking met Onderwijskiezer, CLB Online en met steun van het kabinet van minister Weyts en het departement Onderwijs & vorming.

Wil je meer informatie? Bezoek de website sidin.onderwijskiezer.be