Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
14-11-2023

Inschrijving OVSG-toets 2024 en praktische proeven

Vanaf maandag 18 december kan je je school inschrijven voor de OVSG-toets 2024. Met de inloggegevens kan je ook de praktische proeven en de bijbehorende materialen downloaden.


Vanaf maandag 18 december kan je inschrijven voor de OVSG-toets 2024, met als thema 'STEAM!'. De afname van de pen- en papiertoetsen zal opnieuw gespreid kunnen worden over drie weken, nl. van 3 tot en met 21 juni 2024.

Elke school kan ervoor kiezen om volgende toetsen digitaal af te nemen:

  • Frans lezen
  • Nederlands lezen
  • Mens en maatschappij: tijd
  • Wiskunde meten

Die keuze kan je aanduiden bij de bestelling. Deze toetsen zullen geen deel meer uitmaken van het instructieboekje en de werkbundels maar je kan ze wel downloaden van de toetsensite als je deze toetsen op papier wil afnemen.

Nam je school in 2020, 2021, 2022 of 2023 deel aan de toetsen, dan kunnen zowel de schoolverantwoordelijke als de leerkrachten inloggen met hetzelfde e-mailadres en paswoord via www.ovsgtoetsen.net. Met het schoolaccount kan je de toetsen bestellen.

Indien je nog nooit deelnam of de deelname dateert van voor 2019 dan stuur je een e-mail naar helpdesk.toets@ovsg.be met vermelding van de naam van de school, het instellingsnummer en het e-mailadres van de school. Enkele dagen later krijg je dan een registratiemail waarmee je de bestelling kunt plaatsen.

Omdat de OVSG-toets alle leerdomeinen wil evalueren, beperkt de toets zich niet tot pen- en papiertoetsen en digitale toetsen. Er zijn ook een aantal praktische proeven die je in de loop van het schooljaar kan afnemen. Voor dit schooljaar zijn volgende praktische proeven vanaf 18 december beschikbaar:

  • Geïntegreerde praktische proef wetenschappen en techniek – wiskunde  meten – Nederlands spreken
  • Geïntegreerde praktische proef muzische vorming en ICT
  • Lichamelijke opvoeding
  • Verkeer (fietsexamen)

Na de paasvakantie komen daar nog bij:

  • De praktische proeven Franse taal (spreken en mondelinge interactie)

De GO! leerplandoelstellingen die je hiermee toetst, zullen te vinden zijn op de virtuele Smartschoolruimte PBD GO! OVSG toets analyse - BaO