Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
18-09-2023

Maak kennis met de vormingen basisonderwijs in november

Ontdek het vormingsaanbod wiskunde en Nederlands voor GO! professionals in het basisonderwijs. Je bent zeker en vast welkom! Schrijf je dan ook in, want de plaatsen zijn beperkt.


Wiskunde


Cahiers wiskunde GO!: automatiseren via spel, zo doe je dat!
20 november 2023

(Voor leraren 1e tot en met 3e leerjaar)

Automatiseren is fundamenteel voor de rekenontwikkeling. Als een leerling goed kan automatiseren en memoriseren heeft dit een grote impact op het vlot uitvoeren van berekeningen, het zelfbeeld voor rekenen en het maken van complexere opgaven.

Automatiseren is oefenen, oefenen en blijven oefenen. Het kost tijd en moet onderhouden worden. Aan de hand van eenvoudige, herkenbare en aantrekkelijke spelmaterialen, houden we leerlingen gemotiveerd. Zonder dat ze het door hebben, zijn ze aan het automatiseren. De spelmaterialen lenen zich uitstekend om rekenconcepten over de leerjaren heen verder te blijven automatiseren. 

Schrijf je hier in voor deze vorming van de Leerstudio.

Nederlands

Interactief voorlezen in de kleuter en lagere klas

16 november 2023 (voormiddag)

Waarom voorlezen wanneer kinderen zelfstandige lezers (in wording) zijn? In deze nascholing ontdek je dat inzetten op voorlezen (en blijven voorlezen) tal van voordelen heeft: het bevordert het leesplezier en laat kinderen kennismaken met boeken die ze misschien niet zelf zouden uitkiezen.

Bovendien geeft het kinderen toegang tot boeken die qua leesniveau misschien nog te moeilijk zijn en helpt het hun woordenschat en hun kennis van de wereld te vergroten.

Wil jij als leraar uitblinken in interactief voorlezen? 

Schrijf je dan hier in voor deze vorming.

Schrijven op zijn kop: workshop creatief schrijven

16 november 2023 (voormiddag)

(voor leraren 2e en 3e graad basisonderwijs)

Hoe ga je met boeken creatief aan de slag in je klas? Wat kan je doen om kinderen te stimuleren om via lezen ook zelf te gaan schrijven? Kan je een boek enkel lezen of kan je er mee aan de slag gaan om tot andere verhalen of andere media te komen? Met andere woorden: is lezen een doel of een tool?

Tijdens deze vorming leer je tal van nieuwe werkvormen kennen voor creatief schrijven.

Schrijf je hier in voor deze vorming.

Meertalige leerlingen in mijn klas. Wat nu?

20 november 2023 (voormiddag)

Ben je op zoek naar tips en weetjes over hoe je meertalige leerlingen talige hindernissen kan doen nemen? In deze stoomcursus over meertaligheid kom je te weten hoe meertalige taalverwerving bij kinderen verloopt.

Je leert hoe je de talige rijkdom in je klas in kaart kan brengen zodat je er handig kan op inspelen. Je krijgt tools mee die je kunnen helpen om op een cultuursensitieve en verbindende manier met leerlingen en hun ouders in gesprek te gaan. En je gaat naar huis met een etnisch-culturele en talig diverse kijk op de krachtige taalleeromgeving in je klas.

Schrijf je hier in voor deze vorming.