Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
31-05-2023

Deep democracy voor schoolleiders

Zoek je als schoolleider de kracht om met volle moed een breed gedragen akkoord te bereiken waar iedereen zich goed bij voelt? Ben jij die schoolleider die participatieve besluitvorming echt in de vingers wil krijgen? Dan is Deep Democracy iets voor jou.


DEEP DEMOCRACY is een vernieuwende methode voor dynamische dialogen, betrokken besluitvorming en creatieve conflictresolutie. Je gaat de dialoog aan in plaats van het conflict uit de weg te gaan. Je gidst je door veranderingstrajecten met de weerstand in het vizier. Je ondersteunt het opnemen van eigen leiderschap bij jezelf en deelnemers. In deep democracy ga je aan de slag met een veelvoud van meningen, emoties, gedragingen en ervaringen. Kortom, met de hele mens.

De methode is gebaseerd op een verbindende benadering, geeft vorm aan veranderingsprocessen en zorgt voor meerstemmigheid, inclusie en echte participatie. Vanuit een empowerende visie waarin ik, jij, wij en de wereld in verbinding staan. 

Hoorde je al eens van deep democracy in een andere opleiding of in een keynote, las je het boek 'Van zondebok tot zebra' of kreeg je via een andere weg al een korte inleiding rond de filosofie van deep democracy? Dan is deze opleiding een aanvulling op de theoretische achtergronden, en biedt ze met concrete tools en een ervaringsgericht leerproces de kans om je leiderschap te versterken en te verdiepen.

Wij bieden je met deze opleiding level 1 én level 2 de kans om op de methodiek te reflecteren samen met andere schoolleiders in het Huis van het GO!. Als je je achteraf nog verder wil verdiepen in de filosofie en methodiek van Deep Democracy (level 3 en 4) is er ten slotte ook nog het aanbod van Hummus.

Dit is de laatste opleiding Deep Democracy die we in het huis van het GO! geven. Grijp je kans!

Lees meer over de opleiding level 1 én 2  (in één) die op 14 en 15 september 2023 plaatsvindt in het Huis van het GO! met op 29 september en 13 oktober een online opvolging.