Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
22-05-2023

Fara vraagt feedback op nieuwe klassikale werkvorm mamacafé

Fara werkt als expertisecentrum o.m. rond zwangerschap bij tieners. Voor hun mamacafé, een pas ontwikkelde klassikale werkvorm voor het buso, zijn ze op zoek naar mensen die feedback kunnen geven door een vragenlijst in te vullen die zo'n 10 minuten vraagt.

Fara werkt als expertisecentrum rond ongeplande zwangerschap, tienerzwangerschap, abortus en prenatale diagnose en heeft ook een werking voor tienerzwangeren en tienerouders. Professionals uit het brede werkveld van onderwijs, zorg en gezondheid kunnen bij Fara terecht voor een vormingsaanbod: Fara voor professionals met o.m. Fara voor het onderwijs (naar onder scrollen).

Fara ontwikkelde een klassikale werkvorm: het mamacafé, die kinderwens en jong ouderschap bij jongeren uit het buso bespreekbaar maakt (2e en 3e graad). Fara wil op deze manier jongeren bewust laten omgaan met hun toekomstdromen. Om rond kinderwens weloverwogen keuzes te kunnen maken, zonder dromen radicaal te doorprikken.

Het thema wordt vanuit een zo realistisch mogelijk beeld van ouderschap, met aandacht voor nuance (onder welke voorwaarden, mogelijkheden van uitstel en alternatieven, …) benaderd.

Om deze werkvorm te optimaliseren vraagt Fara jouw hulp. Je kan helpen door deze vragenlijst in te vullen of door als school deel te nemen aan het pilootproject. De vragenlijst invullen neemt ongeveer tien minuten in beslag.

Vragenr? Mail naar frouke.huvaere@fara.be of bel 016 38 69 50.