Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
15-03-2023

HOWEST MVO-markt op 28 maart en 2 mei 2023

De opleiding Bedrijfsmanagement van Howest Brugge biedt leerlingen van de derde graad een interactieve beurs aan rond duurzaam ondernemen en nieuwe technologieën die dit faciliteren. MVO staat dan ook voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Wat kan je verwachten van deze interactieve namiddag? Het centrale thema is een blik in de toekomst van de bedrijfswereld en zijn duurzame aspecten. Inzicht in circulaire businessmodellen, artificiële intelligentie, virtual reality, blockchain, brightanalytics, digitale transformatie in marketing en bij banken, het huis van werkgeluk, inclusie in de sport, scarab sports, synthetische brandstoffen en groene energie. 

De MVO-markt maakt leerlingen bewust van duurzaam consumeren met tal van voorbeelden van upcycling, duurzaam transport, slimme verkeersfiscaliteit, circulair bouwen, duurzame sportkledij, voeding, landbouw en verpakking. De internationale studenten van de school brengen op 2 mei hun good practices uit hun land van herkomst. De leerlingen beleven deze thema’s spelenderwijs aan de hand van filmpjes, quizzen, didactische spelvormen en tal van boeiende presentaties. 

Deelname is gratis. Bovendien bezorgen HOWEST je didactisch lesmateriaal, om tijdens de lessen achteraf verder in te gaan op de geziene thema’s. Vanaf 15 uur zijn boeiende sprekers aan het woord:

  • op 28 maart: Philippe Weiler, CEO van Fairtrade Belgium
  • op 2 mei: Dajo Hermans, initiatiefnemer van Forest Fwd

Ben je overtuigd van het concept en wil je je leerlingen een leuke leerrijke namiddag bezorgen? Schrijf dan in op www.howest.be/mvo.

Je leerlingen maken via de MVO-markt kennis met duurzaam ondernemen, maar ook met de studenten Bedrijfsmanagement. Nog een troef.