Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
31-01-2023

Hoe kunnen we OKAN-leerlingen beter laten integreren op school?

Reguliere en OKAN-leerlingen zitten vaak in verschillende vestigingen, vleugels of op andere verdiepingen. Hoe smeed je toch een band tussen leeftijdsgenoten? De PBD-GO! helpt je op weg.

De PBD-GO! organiseert een vorming waarbij je tools aangeboden krijgt hoe je OKAN-leerlingen met leerlingen uit het regulier onderwijs dichter bij elkaar kan brengen in de hoop dat hier vriendschappen uit ontstaan. Je krijgt een overzicht van activiteiten die je kan organiseren om de leerlingen met elkaar te laten communiceren. Verder krijg je ook enkele voorbeelden van OKAN-leerlingen die snel voor enkele vakken in reguliere klassen werden geplaatst met hun ervaringen en vorderingen.  

Uiteraard mag je niet steeds succes verwachten. Er zullen ook momenten zijn waarop je zaken zal moeten bijsturen en proberen de valkuilen te ontlopen. Eigen inbreng en ideeën van de deelnemers zijn zeer gewenst. Zo kunnen we allen naar huis met een gevulde rugzak vol tools om op school mee aan de slag te gaan!

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor de vorming Tools om OKAN-leerlingen te integreren in het secundair onderwijs.

Wil je graag thematisch werken in de alfaklas (OKAN)? Hoe werk je een thema concreet en boeiend uit voor leerlingen die al enkele maanden les volgen in een OKAN-alfabetiseringsklas?

Schrijf je hier in voor de vorming Thematisch werken in de alfaklas (OKAN).