Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
24-01-2023

Scholen krijgen uitnodiging voor kalibratieonderzoek Vlaamse toetsen

Het Steunpunt Centrale Toetsen in Onderwijs nodigde 276 lagere scholen en 283 scholen secundair onderwijs in Vlaanderen uit voor deelname aan het kalibratieonderzoek van de Vlaamse toetsen. Werd jouw school ook uitdenodigd voor deelname aan het kalibratieonderzoek?


Het Steunpunt Centrale Toetsen in Onderwijs nodigde 276 lagere scholen en 283 scholen secundair onderwijs in Vlaanderen uit voor deelname aan het kalibratieonderzoek van de Vlaamse toetsen. De kalibratie wordt afgenomen bij leerlingen in het 4e jaar basisonderwijs in de week van 2 tot en met 5 mei en bij leerlingen in het 2e jaar secundair onderwijs in de week van 8 tot en met 12 mei.

Kreeg je ook een uitnodiging voor deelname aan het kalibratieonderzoek van het Steunpunt Centrale Toetsen? Ziehier 3 argumenten om daarop in te gaan:  

  • De kalibratiestudie levert belangrijke informatie op over de moeilijkheidsgraad van de opgaven en de afnametijd van de toetsen. Op basis van dit onderzoek worden de Vlaamse toetsen samengesteld.
  • Je kan tijdens het onderzoek rekenen op ondersteuning vanuit het Steunpunt Centrale Toetsen in Onderwijs. Je ontvangt een instructiehandleiding en een instructiefilmpje voor leerlingen. Scholen die deelnemen aan het kalibratieonderzoek zullen ook schoolfeedback krijgen.
  • In de periode van 17 t/m 28 april wordt vrijblijvend een kennismakingstoets georganiseerd. De leerlingen krijgen dan de kans om het digitaal toetsplatform en de verschillende soorten vragen te leren kennen.

Wil je meer weten hoe de Vlaamse toetsen eruitzien, schrijf je dan in voor een van de online helpdesksessies van de PBD-GO!: Helpdesk live - Wegwijs in het landschap van de Vlaamse toetsen.