Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
24-01-2023

De sociale robot – STEM-project 1e en 2e graad so

De Sociale Robot is een vakoverschrijdend STEM-project waarin leerlingen zelf aan de slag gaan om een sociale robot te ontwerpen, te programmeren en te bouwen. Wil jij ook robotica en artificiële intelligentie (AI) in je klas introduceren? Kom er meer over te weten op deze vorming.


De Sociale Robot is een vakoverschrijdend STEM-project. Leerlingen gaan zelf aan de slag om een sociale robot te ontwerpen, te programmeren en te bouwen. Ze denken na over hoe hun robot zal communiceren en op welke omgevingsfactoren - zoals geluid en beweging - hij zal reageren. Het ontwerpen en grafisch programmeren van de robot doen ze in een simulator. De fysieke robot bouwen ze met herbruikbaar materiaal. Het wordt nog leuker als ze de robot een persoonlijke toets geven in bijvoorbeeld de lessen plastische opvoeding. Gebruikmakend van een microcontrollerplatform, sensoren en actuatoren en hun eigen code, voltooien ze hun sociale robot.

Wil jij ook robotica en artificiële intelligentie (AI) in je klas introduceren? Kom dan meer te weten tijdens de vorming Initiatiegrafisch programmeren in een STEM project.

Ook interesse in andere STEM-projecten?

  • STEM-project: Arduino Hello World -  Arduino vanonder fijn stof
    In dit STEM-project ga je op zoek naar een antwoord op de vraag 'Hoe ontwerp je een goedkope fijnstofdetector?' Deze workshop bestaat uit 2 delen: Arduino – Hello world (voormiddag) en STEM-project – Arduino van onder het fijnstof (namiddag). 
  • STEM-project: Micro:bit  -  Water in de stad
    In dit STEM-project gaan we in op het verschijnsel van 'urban flooding' of stedelijke wateroverlast. Deze workshop bestaat uit 2 delen: Micro:bit – basisvorming (voormiddag) en STEM-project – Water in de stad (namiddag).