Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
23-01-2023

Silver, een serious game om de mentale weerbaarheid van jongeren te verhogen

Jong zijn roept doorgaans heel positieve gevoelens op. En terecht. Toch hebben ook jongeren hun problemen. Die worden vaak heel intens ervaren en kunnen dan ook nogal ontwrichtend zijn voor hun mentale evenwicht. Om jongeren hiertegen weerbaar te maken ontwikkelde het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) de serious game Silver. Je kan er kennis mee maken op diverse online vormingsmomenten (anderhalf uur) in februari, maart en april.


Silver is een wetenschappelijk onderbouwd mobiele serious game voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Binnen het spel wordt gefocust op het versterken van de mentale gezondheid van jongeren. Het doel van Silver is dan ook om jongeren weerbaarder te maken en hen enkele essentiële vaardigheden met betrekking tot hun mentale gezondheid aan te leren of die te versterken. Een nuttige tool om mentale gezondheid bespreekbaar te maken bij jongeren in de schoolcontext.

Meer en uitgebreidere informatie over de achtergrond en uitvoering van Silver vind je op www.silvergame.be.

Educatief pakket

Op de website tref je ook een educatief pakket aan en informatie over vormingen voor leerkrachten. 

Vormingen 

Om je als leerkracht of zorgcoördinator vertrouwd te maken met Silver worden ook online vormingsmomenten van anderhalf uur georganiseerd. Klik op de datum om je in te schrijven. Je wordt dan doorverwezen naar de juiste inschrijfpagina.