Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
23-11-2022

Helpdesk: digitaal feedback geven

In deze sessie krijg je inzicht in het geven van gerichte feedback aan de hand van de feedbackcyclus (feedup, feedback en feedforward), de feedbackniveaus, de feedbackkwaliteit en de feedbackloop. Je krijgt een overzicht van digitale tools die je kan gebruiken waardoor je feedback gerichter en minder bedreigend overkomt.


Kan je formatief evalueren zonder feedback te geven? Elke leerkracht zal deze vraag gemakkelijk beantwoorden met een "Neen, onmogelijk". De tweede vraag is "hoe geef je dan effectieve feedback die de leermotivatie van de leerling verhoogt". Deze vraag is veel moeilijker te beantwoorden. Nochtans is het de bedoeling van deze workshop om ook op deze vraag een gemotiveerd antwoord te formuleren. Uit onderzoek is trouwens gebleken dat leerlingen mondelinge en persoonlijke digitale feedback zeker waarderen.

Deze workshop is een van de 24 sessies rond het DigCompEdu framework. Dat bevat 24 competenties, verdeeld over 6 domeinen. De focus van dit framework is om je onderwijspraktijk te versterken door het inzetten van digitale technologie.

Heb je interesse? Kom dan zeker langs op dinsdag 13 december van 9 tot 10 uur. Inschrijven kan via deze link.