Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-09-2022

Verdient jouw school dit jaar een Europees talenlabel (en een mooie prijs)?

In 2022 reikt Epos opnieuw het Europees Talenlabel uit. Het thema van deze editie is: DigiTAAL TAALleren (het leren van talen verbeteren via ICT en digitale media). Misschien komt jullie school ook wel in aanmerking? Waag je kans en haal dat label en die prijs in huis!


Het prestigieus Europees Talenlabel wordt jaarlijks toegekend aan innovatieve talenprojecten. Deze keer staat het onderwijzen en leren van talen via ICT en digitale media in de focus.

Het inzetten van digitale tools en kanalen kan een meerwaarde betekenen voor het talenonderwijs. Het verruimt het taalaanbod, doet drempels vervagen tussen scholen en zelfs landen en biedt nieuwe prikkels. 

Om in aanmerking te komen voor het Europees Talenlabel, moet je project/lessenreeks (hoe groot of kleinschalig ook) afgerond zijn tussen 1 januari 2020 en 31 augustus 2022. Zowel scholen van het basis-, secundair- als volwassenonderwijs kunnen het label behalen. Meer info vind je in deze projectoproep.

Het Europees Talenlabel wordt op 8 december 2022 uitgereikt. De laureaten ontvangen een officieel certificaat en een geldprijs. Bovendien mogen ze op hun website, sociale media en andere communicatie het logo van het Europees Talenlabel gebruiken met de vermelding 'laureaat 2022'.

Voor de drie winnaars zijn er de volgende mooie prijzen:

  • Eerste prijs: € 1000,-
  • Tweede prijs: € 600,-
  • Derde prijs: € 300,-

Wil je meedingen naar het Europees Talenlabel? Dien je aanvraag dan in via het online formulier. De deadline voor aanvragen is 16 oktober 2022.

Hulp nodig? Contacteer dan dilys.vyncke@g-o.be