Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-09-2022

Executieve vaardigheden uit een speldoos halen

Wat als je als leerkracht ruimte krijgt om te observeren, te coachen, een lach en een traan uit te wisselen en ’s avonds vol energie weer naar huis te gaan? Wat als je je leerlingen in die mate kan overtuigen dat ze hun eigen leerproces zelf een stuk in handen nemen? Wees gerust, het kan!

Executieve functies trainen en omzetten in vaardigheden, daarmee raken je leerlingen al een heel eind op weg, richting gepersonaliseerd samen leren. En nog meer goed nieuws: er zit een heerlijke cursus in het opleidingsaanbod waarvoor de PBD in zee gingen met niet minder dan Playground Antwerpen en Vives Hogeschool Brugge.

Deze cursus geeft je spelideeën om met je leerlingen in te zetten op drie kernexecutieve functies: 'werkgeheugen', 'flexibiliteit (omgaan met veranderingen)' en 'inhibitie (eerst nadenken en dan doen)'. Dit wordt aangevuld met spellen rond 'planning'. Je leert je rol als spelleider in je klas opnemen en kan meteen aan de slag in je klas.

Zelfregulerende skills

Deze cursus is bedoeld om leerlingen te helpen bij wie leren wat moeilijker loopt, die in het buitengewoon onderwijs of gewoon onderwijs school lopen en sowieso baat hebben bij zelfregulerende 'skills'.

Zin om dit spel doelgericht in te zetten? Dan is dit iets voor jou!