Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-09-2022

Opleiding Frans voor leerkrachten basisonderwijs: Parlons Français!

De kennis van het Frans bij onze leerlingen boert achteruit. Maar dat hoeft zo niet te blijven. Wil jij als leerkracht basisonderwijs daar enthousiast je steentje toe bijdragen maar heb je graag vooraf nog een goeie opfrissing van je Frans? De PBD-GO! stelde een intensief traject voor Frans voor leerkrachten bao samen. Faut le faire!


Peilingresultaten tonen al geruime tijd aan dat het heel wat beter kan met de eindtermen voor Frans in onder andere de basisschool. Daarbij merken leerkrachten op dat ze zich regelmatig onzeker voelen over de eigen beheersing van het Frans. Ook taalinitiatie voor kleuters en 1e en 2e graad lager maken vele leerkrachten basisonderwijs onzeker.

Om tegemoet te komen aan deze onzekerheid en gelegenheid te scheppen om de eigen spreekvaardigheden voor Frans in een veilig en onderbouwd kader aan te scherpen, roept de PBD-GO! deze opleiding in het leven.

Dialoogtafels

Naast inhoudelijke sessies bestaat ze vooral uit dialoogtafels die we regionaal organiseren in centra volwassenenonderwijs en hogescholen. Onder leiding van een lector/leraar relateren we veel onderwerpen aan de eigen klaspraktijk voor Frans samen met de andere collega's.

Sessie 1: didactiek vreemde talen basisonderwijs + een duik in materialen en GO!ede praktijken (1 dag) op donderdag 29 september 2022 in het huis van het GO! van 9 tot 15.30 uur.

Sessie 2: didactiek vreemde talen met praktijkvoorbeelden (halve dag) op maandag 10 oktober 2022 van 9 tot 12 uur.

Sessie 3, 4, 5, 6& 7: dialoogtafels van altijd 2 uur over Franse cultuur en andere belangrijke onderwerpen per provincie. Deze dialoogtafels begeleiden we in elke provincie door lectoren van de lerarenopleiding/leraren van CVO.

Sessie 8: Terugkommoment (halve dag) om ervaringen uit te wisselen met alle deelnemers en de resterende leervragen in kaart te brengen en beantwoorden.

Heb je interesse? Schrijf je dan zeker in via deze link.