Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
20-09-2022

Wijziging prijs en voorwaarden technologiekampen T2-campus Genk

Wie een bezoek plant aan de T2-campus Genk in het kader van STEM moet rekening houden met gewijzigde prijzen en voorwaarden. De nieuwe prijs per dag, leerling, materiaal en begeleiding komt nu op 10 euro (i.p.v. 8 euro). Er is nu ook een minimum aantal leerlingen per groep ingesteld. Deze wijziging in prijs en voorwaarden is het gevolg van hogere aankoopprijzen voor het materiaal.

​Omwille van hogere prijzen voor het aankopen van oefenmateriaal voor de campus stijgt de prijs voor de technologiekampen met 2 euro. De nieuwe prijs per dag, per leerling, inclusief materiaal en begeleiding bedraagt nu 10 euro.  

Daarnaast vraagt de T2-campus om voldoende grote groepen te voorzien, meer bepaald minstens 12 leerlingen per groep. Bij kleinere klassen is het aangewezen om klassen samen te zetten. Lukt dit niet, geef dat dan door aan Annick Haesaerts of aan de mensen van de T2-Campus. Er wordt dan gezocht naar een aansluiting met een andere groep. Deze aanpassing heeft eveneens te maken met de stijging van de kostprijs van aan te kopen materialen.

Jammer van deze prijsstijgingen, maar er is ook goed nieuws: er zijn intussen een aantal nieuwe workshops op het programma geplaatst waarvoor je kan inschrijven tegen hetzelfde tarief.

STEM escape (halve dag – tot 24 lln per groep)

Deze workshop is bedoeld voor leerlingen 1e en 2e graad en dompelt hen onder in de wereld van STEM. Of je straks de escape room kan verlaten hangt af van je STEM-talent. De workshop daagt de leerlingen uit met een boeiende mix van STEM-doe & denktopdrachten

Expeditie terril met biotoopstudie (halve dag – tot 30 lln per groep)

Deze workshop is bedoeld voor leerlingen 1e graad. De leerlingen gaan op expeditie en ontdekken hoeveel leven er is op de voormalige mijnterril. Van bladeren tot zoetwaterdiertjes … de les natuurkunde komt hier helemaal tot leven. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze hun wandelschoenen aantrekken en met de T2-rugzak vol materialen op pad gaan. Zal het hen lukken om de correcte code te vinden om het tweede deel van de rugzak open te krijgen?

Hacking STEM Micro:bit (nieuwe uitdaging) (¼ of halve dag – 12 lln per groep)

Deze workshop is bedoeld voor leerlingen van de 1e en 2e graad. Tijdens deze workshop leren de leerlingen een Micro:bit programmeren. Ze gaan aan de slag om een bepaald systeem te hacken. Saai feestje? Geen probleem, ze hacken de belichting en maken er een knalfeestje van. Je moet letten op de planten van een vriend, maar je wil niet elke dag op en af? Ze gebruiken de Micro:bit om hiervoor een bewateringssysteem te programmeren.

Kunststof: de techniek achter plastiek (halve dag – tot 24 lln per groep)

Deze workshop is bedoeld voor leerlingen van de 1e en 2e graad. Kunststof is niet weg te denken. Maar hoe gaan we er duurzaam mee om? En hoe komen die producten tot stand? Technieken zoals spuitgieten, extrusie en thermoformeren komen aan bod. Vervolgens wordt samen bekeken hoe de afvalberg beheersbaar blijft.

INSCHRIJVEN

Wie zich niet kan inschrijven via de link van T2-campus mag de inschrijving rechtstreeks doorsturen naar Annick Haesaerts (annick.haesaerts@g-o.be). Vergeet niet volgende data te vermelden:

  • Activiteit waarvoor je inschrijft
  • Klas
  • Aantal leerlingen
  • Aantal begeleiders
  • Datum waarop je wil komen
  • Naam + adres school
  • Naam verantwoordelijke + contactgegevens