Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
05-08-2022

GO! raadslid Paul De Knop overleden

Met verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van Paul De Knop, VUB-ererector en raadslid van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Paul De Knop kreeg kort na de beëindiging van zijn mandaat als rector de diagnose van twee kwaadaardige aandoeningen: leukemie en uitgezaaide melanoomkanker. In het UZ Brussel kwam hij in behandeling bij prof.dr. Rik Schots, en bij prof. dr. Bart Neyns en zijn onderzoeksteam, gespecialiseerd in onder meer immunotherapie. Paul De Knop werd 67 jaar.


Professor De Knop zetelde maar liefst twintig jaar in de Raad van het GO! en was ook zes jaar voorzitter. "Zijn engagement voor het GO! was heel groot", reageert Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO!. "Kwaliteitsvol onderwijs in een kindvriendelijke omgeving was zijn streefdoel. Paul ijverde jarenlang voor GO! scholen waar het goed is om te leren, om te werken, om te sporten en van cultuur te genieten. Zijn expertise was van grote waarde voor het GO!. Zijn gedrevenheid en passie voor onderwijs zullen ons voor altijd bijblijven."

We wensen de familie, vrienden en collega's van Paul De Knop veel sterkte bij dit verlies.

Rouwregister

Wie mooie anekdotes over en herinneringen aan Paul De Knop wil delen en een woord van troost wil nalaten voor zijn nabije familie en kennissen, kan dit doen in het rouwregister in het Braemgebouw op de VUB-campus in Etterbeek en online via deze webpagina.

Paul De Knop Fonds

Het Paul De Knop Fonds heeft tot doel het multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek aan de faculteiten Geneeskunde en Farmacie (o.l.v. prof. dr. Bart Neyns) en Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen (o.l.v. prof. dr. Jo Van Ginderachter) van de VUB en aan het UZ Brussel te bevorderen. De giften die ingezameld worden, zullen gebruikt worden om de noden te dekken van onderzoekers, onderzoeksgroepen of vakgroepen in het domein van fundamenteel, klinisch en translationeel onderzoek naar immuuntherapie.

Wie het onderzoek naar immuuntherapie van de Vrije Universiteit Brussel en UZ Brussel wil steunen, kan dit via een gift aan het VUB – UZ Brussel Paul De Knop Fonds: rekeningnummer BE 51 001367793562 met vermelding GIFT FO2 Paul De Knop.

Meer info: www.vubfoundation.be/paul-de-knop-fonds