Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
01-08-2022

Verlenging kostenvrijstelling voor vertaal- en tolkopdrachten vluchtelingen Oekraïne

De Vlaamse Regering maakte een budget vrij om de kosten voor vertalingen en tolkopdrachten (tolken ter plaatse, videotolken en telefoontolken) tijdelijk te vergoeden. De looptijd van dit budget wordt nu verlengd tot 28 september 2022 of tot de middelen uitgeput zijn.


Om de taalbarrière te overbruggen bij de opvang van mensen op de vlucht uit Oekraïne kan je rekenen op de dienst sociaal tolken en vertalen van het Agentschap Integratie en Inburgering.

De Vlaamse Regering maakte een budget vrij om de kosten voor vertalingen en tolkopdrachten (tolken ter plaatse, videotolken en telefoontolken) tijdelijk te vergoeden. De looptijd van dit budget wordt nu verlengd tot 28 september 2022 of tot de middelen uitgeput zijn. De tolk- en vertaalondersteuning voor mensen op de vlucht uit Oekraïne wordt in deze periode dus niet aangerekend.

Vlaamse lokale besturen of door de Vlaamse overheid erkende, gefinancierde of gesubsidieerde diensten, instellingen of organisaties in Vlaanderen of Brussel kunnen een beroep doen op deze middelen.

Meer info nodig? Mail naar stv@integratie-inburgering.be.