Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
15-06-2022

Doe aan sport, sport, sport …

... dan blijf je langer leven, dan blijf je langer fit. Regelmatig bewegen en verstandig aan sport doen heeft een gunstig effect op je gezondheid en je welzijn. Daarom besteden we als onderwijsnet ook aandacht aan sport. Onder meer door samen te werken met Sport Vlaanderen voor het organiseren van sportklassen. Zopas sloten het GO! en Sport Vlaanderen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst die ingaat vanaf september 2022.


Sport Vlaanderen biedt scholen sportklassen aan in 9 verschillende centra, verspreid over heel Vlaanderen met in elk centrum een specifiek sportaanbod, gaande van watersport in al zijn facetten, over vanalles met paarden en pony's tot ijsschaatsen en zelfs een virtuele sportbeleving in de sportscube. 

 

Wat betekent de vernieuwde samenwerking concreet voor jouw school?

Korting en materiële tegemoetkoming bij reservatie via het GO!

Scholen die hun sportklas via het GO! reserveren, hebben recht op een korting van 5% op de reguliere prijs. Daarenboven zorgt het GO! voor een tegoedbon waarmee scholen materialen kunnen aankopen of huren om het bewegingsbeleid op school vorm te geven. Scholen die in het verleden hun sportklas rechtstreeks reserveerden, kunnen die reservatie kosteloos omboeken via het GO! indien zij dat wensen (niet verplicht).  

Kortingen blijven behouden

De bestaande kortingen voor leerlingen blijven van kracht in de nieuwe overeenkomst:

  • 50% korting voor kinderen met een studietoelage
  • 25% korting voor buso-scholen
  • 1 gratis leerkracht per 10 betalende leerlingen

Eigen dekens en eigen lakens

Vanaf 1/9/2022 is het afnemen van een lakenpakket betalend. Als school kan je ervoor kiezen om zelf je lakenpakket te voorzien. Een lakenpakket bestaat uit donshoes (of slaapzak), onderlaken en kussensloop. De huur van een lakenpakket bij Sport Vlaanderen kost 5 euro.

Een voordeelprijs voor laagseizoen

Sportklassen zijn van oudsher het meest in trek in de zomerperiode, maar ook tijdens de wintermaanden (herfst- tot krokusvakantie) hebben de centra heel wat troeven in huis om scholen een fantastische sportklas aan te bieden. Bovendien geldt er in die periode ook een voordeeltarief. 

Info en website

  • Meer info vind je op www.g-o.be/sportklassen.:
    Contactpersoon bij het GO!: Else Olbrechts - else.olbrechts@g-o.be - 02 790 96 00.
  • Hier vind je het aanbod van Sport Vlaanderen.
    Met je vragen omtrent sportklassen kan je uiteraard ook in elk centrum van Sport Vlaanderen terecht.