Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
13-05-2022

Subsidie-oproep voor academie-overschrijdende pedagogische studiedagen schooljaar 2022-2023

Om directeurs en leraren dko aan te moedigen nog meer in te zetten op de professionele dialoog met collega’s van andere academies voorziet de Vlaamse Regering tot subsidies van 5000 euro per partnerschap. Aanvragen indienen kan je tot en met 30 juni 2022.

Er is een nieuwe subsidie-oproep voor academie-overschrijdende pedagogische studiedagen in het schooljaar 2022-2023.

Met de subsidie wil de minister van Onderwijs directeurs en leraren dko aanmoedigen om volgend schooljaar nog meer in te zetten op de professionele dialoog met collega's van andere academies. De professionaliseringsvragen die leraren hebben bij het verankeren van de nieuwe onderwijsdoelen in de dagelijkse praktijk van de klas of het atelier staan daarbij centraal.

Samen met een externe procesbegeleider naar keuze gaan de academieteams tijdens één of meer bijeenkomsten actief aan de slag. Ze wisselen ervaringen en inzichten uit en leren al doende. De deelnemers verkennen een gezamenlijke uitdaging/probleemstelling, onderzoeken de achterliggende oorzaken en ontwikkelen samen een (prototype van een) leermiddel dat bruikbaar is in de academies en bij uitbreiding ook andere academies kan inspireren.

Twee tot maximaal vijf academies kunnen een partnerschap vormen. De subsidie bedraagt maximaal 5000 euro.

Vind op onderwijs.vlaanderen.be:

  • alle informatie over het opzet en de doelstellingen,
  • inspiratie voor thema's en concrete onderwerpen, en
  • het aanvraagformulier

Dien uiterlijk 30 juni 2022 samen met je partneracademies een aanvraag in. De beslissing over de goedkeuring ontvang je bij het begin van het volgende schooljaar, uiterlijk 15 september.

Bekijk de oproep op onderwijs.vlaanderen.be