Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
10-05-2022

Buitengewone opleidingen voor buitengewoon en gewoon onderwijs

Voor alle GO! professionals in het buitengewoon onderwijs organiseren we een aantal vier-of vijfdaagse opleidingen. Dit geeft ons de kans om in te spelen op verschillende aspecten van een ontwikkelingsdomein of leerhindernis en om dieper leren te stimuleren.

 

Lesgevers vertrekken vanuit wetenschappelijke inzichten maar zorgen voor toepasbare en laagdrempelige tips en oefeningen om de implementatie op school te realiseren. Zo hebben we Albert Janssens in ons aanbod. Als trainer van verschillende denkstimuleringsprogramma's (waaronder Bright Start) en als Belgische eigenaar van het M.I.S.C.-concept van P. Klein, biedt hij vanuit de Feuersteingedachte een erg brede kijk op leren leren en het stimuleren van denkontwikkeling bij kinderen en jongeren. Een vier- en vijfdaagse leren leren, met specifieke focussen voor het buitengewoon onderwijs. 

Life Space Crisis Interventie (LSCI) 

Opleidingscentrum Create zal in oktober de vijfdaagse opleiding Life Space Crisis interventie bij ons in Brussel aanbieden. Deze therapeutische (methodische) verbale strategie voor kinderen van 6 jaar (ontwikkelingsleeftijd) tot jongeren van 18+, om crisissen op school te voorkomen en op te vangen, heeft zijn waarde al meermaals bewezen en is perfect combineerbaar met andere strategieën en methodieken die je eventueel al gebruikt op school. Deze opleiding is toepasbaar in zowel het buitengewoon als het gewone onderwijs.

Werking leerlingen binnen het autismespectrum  

Omdat er elk jaar opnieuw nieuwe collega's starten binnen deze specifieke werking organiseren we ook tijdens het schooljaar 2022-2023 de 5-daagse 'Basiscursus Autisme', met An Saey. Behalve de basiscursus organiseren we in samenwerking met Adi Vandenbrande en An Saey een aantal één- of tweedaagse sessies, waarbij enige voorkennis van 'wat autisme eigenlijk is' wel erg wenselijk is. Uit onderstaande aanbod kan je plukken en zo een eigen verdiepingstraject opbouwen volgens wat je nodig hebt om je expertise rond deze doelgroep te versterken. Voor elke sessie moet apart ingeschreven worden.  

Opleidingen in de kijker 

Specifiek voor buitengewoon onderwijs: 

Specifiek voor het gewone onderwijs: 

Voor elke GO! professional die met leerlingen met autisme werkt: 

Wat hebben jij en je leerling nodig om elkaar goed te begrijpen?