Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
24-11-2021

Buitengewoon Bijzonder - Werken vanuit sensorische informatieverwerking

Soms staan we niet zo stil bij het effect van prikkelverwerking of sensorische informatieverwerking. Zonder dat we er ons van bewust zijn, is een mens immers constant bezig met het waarnemen en verwerken van informatie. Leerlingen met een complexe hulpvraag zijn niet altijd sterk in communicatie. Deze nascholing helpt jou en je leerlingen zeker op weg!


We krijgen per seconde miljoenen prikkels binnen. En daar moeten we vaak een keuze in maken. Als het goed loopt, merken we daar niets van. Maar wat als dit niet goed verloopt en we te veel of te weinig geprikkeld geraken? Dan kan rust vinden of gepaste actie ondernemen moeilijk worden. Als bijzondere leerkracht in het buitengewoon onderwijs sta je voor de buitengewoon bijzondere uitdaging om vaak op enkele uurtjes het vertrouwen te krijgen van je leerlingen en zinvol met hen in actie te gaan. 

Vermits leerlingen met een complexe hulpvraag niet altijd even sterk zijn in communicatie is het een ware uitdaging om waardevol contact te maken. Doordat je minder vertrouwd bent met de gewoontes van de klas, bezorg je hen zonder het te willen meteen een hoop extra prikkels, wat het lesgeven in dit soort klassen vaak moeilijker maakt.

Wil jij dit aanpakken wanneer je als bijzondere leerkracht, opvoeder, paramedicus of vervanger in een klas komt met specifieke noden? Dan komt kennis en inzicht in de prikkelverwerking goed van pas en is deze workshop echt iets voor jou!  

Contact maken en ondersteunen 

Inge Adriaenssen leert je 'contact maken en ondersteunen vanuit de prikkelverwerking*' 

Uiteraard zijn alle onderwijsprofessionals die nieuwsgierig zijn naar het ondersteunen vanuit prikkelverwerking van harte welkom op deze workshop. Je krijgt naast een hoop ideeën ook de juiste termen mee om jouw leerlingen te begeleiden.

Wil je erbij zijn op 18 februari 2022 in het huis van het GO!? Schrijf zeker in via deze link

Meer info: Sanne.vanhellemont@g-o.be 

_____

(*) op de webpagina staat nog 17 december 2021, dit wordt aangepast naar 18 februari 2022