Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu
19-09-2021

PBD-GO! materialenbank en helpdesk

Je hebt er een nieuwe tool bij! De GO! navigator staat voortaan open voor elke GO! onderwijsprofessional. Je vindt er vanaf nu, naast de nieuwe leerplannen so, ook de PBD-GO! materialenbank en helpdesk.


Voor het secundair onderwijs is dat op zich geen groot nieuws, want zij hebben al langer toegang tot GO! navigator. De PBD-GO! ontwikkelde deze tool immers om te navigeren binnen de nieuwe onderwijsdoelen en de ondersteuning die daarbij hoort. Maar vanaf nu heb je via GO! navigator ook toegang tot de PBD-GO! materialenbank en helpdesk. Hiermee zetten we in op ondersteuning via materialen en strategieën. De door ons ontwikkelde documenten, kennisclips, filmpjes, wegwijzers, implementatiepaden, leermodules… zijn voortaan allemaal digitaal beschikbaar. 

PBD-GO! materialenbank

Met deze nieuwe tool willen we scholen en scholengroepen gericht digitaal ondersteunen in het versterken van hun eigenaarschap van eigen ontwikkel-, verbeter- en veranderprocessen. Wil je samen als team een traject opzetten rond een gekozen thema? Of zoek je gewoon wat meer informatie over evaluatie, leerlingenbegeleiding, digitale didactiek… Dan is de materialenbank dé plaats waar je al de nodige informatie kunt vinden. Onze begeleiders blijven scholen en centra natuurlijk ook ondersteunen, maar met de komst van de materialenbank kunnen we hen effectiever en efficiënter inzetten daar waar ze het grootste verschil kunnen maken.

PBD-GO! helpdesk

Binnen de helpdesk kan je veelgestelde vragen en antwoorden vinden. Zo proberen we je zo snel mogelijk een antwoord te geven op vragen bij de aangeboden materialen. De helpdesk is op dit moment nog vrij leeg, maar zal gaandeweg groeien door de vragen die jullie stellen.

Je vindt GO! navigator in het GO! menu bovenaan in je Smartschoolomgeving. We maakten alvast dit filmpje om je wegwijs te maken.


 


Dat we onze digitale ondersteuning via GO! navigator aanbieden is geen toeval. Naast de onderwijsdoelen vind je er nu ook ondersteuning bij alle andere ingrediënten om voor élke GO! leerling kwaliteitsvol onderwijs te organiseren. Op dit moment zijn er in GO! navigator enkel de nieuwe leerplannen secundair onderwijs beschikbaar, maar zodra de nieuwe eindtermen basisonderwijs er zijn, zullen we ook dit onderdeel voor jullie uitbreiden. We brengen dus al onze ondersteuning stelselmatig samen op één plaats, daar waar jij er iets aan hebt!